Eylül ayının ortasında termal macunu değiştiririm ve tekrardan buraya sonuçları atarım. Termal macun olarak MX-7 kullanıyorum ve "X" şeklini yapıp, kapatıyorum. Yaptığım işlem doğru değil mi?
Ben, Artic Liquid Freezer 3 420mm aldığım için pişmanım açıkcası. Piyasada bir sürü güzel ve sessiz sıvı soğutma varken gidip Artic almakla hata ettim çünkü hem sesli hemde montajı sıkıntılı. Artık aldım ve Bir müddet kullanmak zorundayım.
CS2'de en yüksek ayarlarda ve 2k çözünürlükte FPS kısıtlaması olmadan 75 derece civarı alıyorum. Topluluk sunucularında 20-30 kişi olduğu için ekstra işlemciye yük biniyor bu arada. 75 derece için %55 fan hızı kullanıyor. 80 derece için %60 fan hızı kullanıyor ve yaklaşık 1400 RPM hızında çalışıyor fanlar. 1400 RPM civarında CS2 için 75 derece alıyorum ama FPS'yi sabitlediğim zaman 62-63 derece alıyorum.
Soğutucu seçimini iyi yapmak lazım hocam diğer türlü ses için fan eğirisiyle uğraşırsın.
Kesinlikle katılıyorum. RAM soğutucu kötü pozisyonda kaldı mesela benim. İşlemcinin üzerine oturan blok hem çok iyi soğutabilmeli hem de belleklere yaklaşmamalı. Eskiden görüntüye bakarak aldanırdım, bu foruma geldiğimden beri neyin ne olduğuna daha çok önem veriyorum. Ayhan hoca olmasa B850M-K geçmezdim en bariz örnek. Tüm bileşenleri titizlikle seçeceğim bundan sonra.
Kesinlikle katılıyorum. RAM soğutucu kötü pozisyonda kaldı mesela benim. İşlemcinin üzerine oturan blok hem çok iyi soğutabilmeli hem de belleklere yaklaşmamalı. Eskiden görüntüye bakarak aldanırdım, bu foruma geldiğimden beri neyin ne olduğuna daha çok önem veriyorum. Ayhan hoca olmasa B850M-K geçmezdim en bariz örnek. Tüm bileşenleri titizlikle seçeceğim bundan sonra.
Eylül ayının ortasında termal macunu değiştiririm ve tekrardan buraya sonuçları atarım. Termal macun olarak MX-7 kullanıyorum ve "X" şeklini yapıp, kapatıyorum. Yaptığım işlem doğru değil mi?
Aktif soğutmanız var mı fanlar üzerinde(sanırsam direkt altan fan üflediği için o kadar serin) alt zamanlamalar çok iyi ayarlanmış rahat olabilirisiniz sıcaklık konusunda Ayhan Hocam güvenli olarak söylüyor o sıcaklık aralığını.
Bel ki saçam gelebilir size ama bence kutulu işlemcilerin IMC'leri daha iyi oluyor. Ben, bu işlemciyi 2.el ve kutulu aldım ve bu kadar iyi silikon kalitesi olacağı aklıma bile gelmezdi. @Ayhan Dönmez hocam, benim için çok uğraştı, onun sayesinde böyle iyi değerler görebildim yoksa tek başıma çok zor gerçekten.
Aktif soğutmanız var mı fanlar üzerinde(sanırsam direkt altan fan üflediği için o kadar serin) alt zamanlamalar çok iyi ayarlanmış rahat olabilirisiniz sıcaklık konusunda Ayhan Hocam güvenli olarak söylüyor o sıcaklık aralığını.
Bel ki saçam gelebilir size ama bence kutulu işlemcilerin IMC'leri daha iyi oluyor. Ben, bu işlemciyi 2.el ve kutulu aldım ve bu kadar iyi silikon kalitesi olacağı aklıma bile gelmezdi. @Ayhan Dönmez hocam, benim için çok uğraştı, onun sayesinde böyle iyi değerler görebildim yoksa tek başıma çok zor gerçekten.
Benim de kurulu bende -25 allcore +200mhz 2. Ccd ve 12 çekirdek olduğunu unutmayalım 2167 fcl 6200 cl 28 ile kullanıyorum ramler Dual rank olmasına rağmen stabil
55 derece üstü çok sıkıntı hocam. Aktif soğutma olarak Jonsbo RAM Soğutucu kullanıyorum. CPU IOD zaten 63 derece civarıydı.
Ben bizzat konuyu Ayhan hocam ile konuştum çok iyi birilerine salladı herkesin ağzı var konuşur dedi sadece 60 derece üstlerde stabilite kaybın olabilir dedi ama yok yanma yok bozulma olmaz dedi
Benim de kurulu bende -25 allcore +200mhz 2. Ccd ve 12 çekirdek olduğunu unutmayalım 2167 fcl 6200 cl 26 ile kullanıyorum ramler Dual rank olmasına rağmen stabil
Değerleriniz çok güzel gerçekten. Bu arada genel olarak sıcaklıklar nasıl işlemcimin. Evet, Artic alarak hata ettim ama size tekrardan teyit ettireyim dedim.
Benim de kurulu bende -25 allcore +200mhz 2. Ccd ve 12 çekirdek olduğunu unutmayalım 2167 fcl 6200 cl 28 ile kullanıyorum ramler Dual rank olmasına rağmen stabil
Ben bizzat konuyu Ayhan hocam ile konuştum çok iyi birilerine salladı herkesin ağzı var konuşur dedi sadece 60 derece üstlerde stabilite kaybın olabilir dedi ama yok yanma yok bozulma olmaz dedi
Ayhan hocam diyorsa o yanlıştır zaten. Benim anakartımda 1.65 kilidi olduğu için daha üste çıkamıyorum yoksa 6000 CL24 açmayı denerdim. XOC BİOS diye bir muhabbet varmış benim anakartım için ama resmi olmadığı için kullanmayı düşünmüyorum. Voltaj kilitlerini kaldırıyor.
Şu an Timing'ler için gelebildiğim son nokta size attığım görsel. Daha üstü Boot Failure hatasına sebebiyet veriyor ya da hata alıyorum testlerde.
Değerleriniz çok güzel gerçekten. Bu arada genel olarak sıcaklıklar nasıl işlemcimin. Evet, Artic alarak hata ettim ama size tekrardan teyit ettireyim dedim.
İşlemcim ben orta sıcaklıklarda gitmesine izin veriyorum fanlar sessiz ayarlarda ama y cruch testi yaparken sistemden 190w güç çekti 80 derecenin üstüne bile çıkmadı 78-80 arasında dolaştı 2 saat boyunca. Prime 95 testi başlattım 40 dk sürdü 240w ile başladı 215w ile sabitlendi ara ara 220w çıkıyordu tam öğle sıcağında yaprım üstelik tabi 95 derecede sabitlendi
OCCT avx2 multicore benchmark testinde en yüksek puanı aldım dünyada kayıtlı olarak ve sisteme kayıt oldum 1 numarada Türk bayrağı var.