Yer
İzmir
Astigmat olmadığım halde doktor astigmatın var diyor, ben gayet iyi görüyorum. Gözümde terliydi nokta gibi şey yazmış baykuş gibi gözün olsa gene göremezsin. Astigmat falan yok bende iş yerine gözlük tak derlerse de takmam. Ne verirsen ver gözlük takmam. Gerekirse işe girmem gözlük baş ağrısı yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de her 2 gözümde de 0.75 astigmat var ve gözlük kullanıyorum. Ölçüm den emin değil isen tekrar ölçtür. Düzenli gözlük takmayana kadar anlamıyorsun farkı. Odağı yanlış alınan kalitesiz cam veya ağır çerçeveler tabiki yorar doktor gözlük verir ise takmak zorunda değilsin ancak kesinlikle tavsiye ederim. Eğer ilerlemesini engellemek ve daha iyi görmek istiyor isen.

Düşük seviye astigmat olabilir mi? 0.50 gibi sonuçlar olabiliyor reçetede yazan.
1 küsür bişey dedi ama mümkün değil ben gayet iyi görüyorum.Gözüme ter kaçtı zaten.

Sen şimdi takmasan bile ilerleyen dönemde o gözlerin daha çok bozulmaya başlayacak işte o zaman gel yine kendine takmam de.
Öldürseler takmam.

Ben de her 2 gözümde de 0.75 astigmat var ve gözlük kullanıyorum. Ölçüm den emin değil isen tekrar ölçtür. Düzenli gözlük takmayana kadar anlamıyorsun farkı. Odağı yanlış alınan kalitesiz cam veya ağır çerçeveler tabiki yorar doktor gözlük verir ise takmak zorunda değilsin ancak kesinlikle tavsiye ederim. Eğer ilerlemesini engellemek ve daha iyi görmek istiyor isen.
Ölsem takmam gözlük.

Takmayın hocam silah zoruyla takacaksın demezler zaten. Ama takmamanın size hiçbir artısı olmaz boş yere tribe girmenin manası yok. Gözlük ile ilgili bir travmanı falan mı var? Ben 5. sınıfta takmaya başladım ve şu an gözümü çizdirsem bile dinlendirici gözlük takarım yüksek ihtimalle.