Tolere

Uzman
Merhaba, bugün kardeşimin dolandırıldığını öğrendim. Olay birkaç gün önce olmuş ancak kendisi şimdi fark etmiş. Hesabından 500+500 toplam 1000 dolar tutarında işlem yapılmış. İşlem kaynakları yabancı. Bankaya durumu iletmiş, kart bloke edilmiş. Ancak banka “SMS gelmiş, onay vermişsiniz.” demiş. İşin tuhaf yanı Kaspersky ücretli hesap ile sürekli taranıyor. Yani casus yazılım olsa Kaspersky alarma geçip engeller. O da yok. Operatörü aramasını söyledim. Swap SIM kopyalama işlemi söz konusu mu diye. Onlar da "Hattın kopyalanıp kopyalanmadığını göremiyoruz." demişler. Peki bu 3D güvenlik kodu nasıl o kişinin eline ulaştı hala anlamadım. Ayrıca kredi kartı 2 gün önce gelmiş, yani yeni kart. Ve kardeşim; kart gelir gelmez internetten alışverişe kapattım, dedi. Mecburen bankaya dava açacağız.

1761555645646.webp

Bir başka banka müşteri sorumlusu faciası gibi geliyor. Neredeyse tüm özel bankalarda yaşanan bir mağduriyet.

Sorununuza çözüm zaten mahkeme yoluyla arayacaksınız da artık YK kullanır mısınız onu da bilemem fakat bundan sonra tüm kartlarınız için SMS talimatı verin. Bende mesela 200 TL harcamaya bile bildirim var. Varsın 2 parça ürün almamda bile telefonuma SMS gelsin. Herkesin de uygulamasını tavsiye ediyorum. YK'de Akıllı Asistan bölümünden SMS talimatı verme var.

O dediğiniz yöntemle kopyalanıp 3D güvenlik kodunu ele geçirselerdi şuan ülkede kaos hakim sürerdi. O işin öyle olduğunu hiç sanmıyorum. Bence kardeşini daha iyi sorgula.

Hani hem hesap taramasını, hem telefon numarasını, hem 3D Secure'ı atlatacak nasıl bir yöntem çıktı da biz bilmiyoruz?