Makaleler
104
Yer
İstanbul

Kendinizi Prime üyeliği dolandırıcılığına karşı koruyun​

Bu dolandırıcılık yöntemi genellikle dolandırıcıların beklenmedik bir e-posta, arama ve kısa mesajla kişileri Prime üyeliği için yetkisiz bir ücretlendirmeye veya üyelik sonu bildirimine yönlendirmesi yoluyla gerçekleşir. Sizden kişisel bilgiler veya ödeme bilgileri isteyerek hesabınızı doğrulamanızı isterler.​
  • Nelere dikkat edilmeli?
  • Dolandırıcılar sahte e-posta ekleri gönderebilir veya sizden yüksek bir ücret kesildiğini söyleyebilirler.
  • Dolandırılmaktan nasıl kaçınabilirsiniz?
  • Amazon'dan gelen gerçek e-postaları incelemek için Amazon.com.tr sitesindeki Mesaj Merkezi'ni veya uygulamamızı ziyaret edin. Prime üyeliğinizin durumunu doğrulamak, ödemelere izin vermek veya fatura ve hesap bilgilerinizde değişiklikler yapmak için Amazon hesabınıza giriş yapın ve Hesabınıza gidin. Müşteri Hizmetleri her türlü sorunuza yardımcı olmak için 7/24 hizmetinizdedir.
  • Başkalarını güvende tutun
  • Amazon kaynaklı olmayabileceğini düşündüğünüz bir iletişim (bir arama, kısa mesaj veya e-posta) alırsanız bunu lütfen amazon.com.tr/reportascam adresinden bize bildirin.
İnternette nasıl güvende kalacağınız hakkında daha fazla bilgi için Amazon Müşteri Hizmetleri sayfasındaki Güvenlik ve Gizlilik bölümünü ziyaret edin.​

Bana mail geldi.

IMG_3398.webp

Yurtdışı alışverişleri benim gözümde hep bir kumar gibidir.

Satıcı yurtdışında. Ürünü sana göndermezse, ayıplı gönderirse, ayıplı göndermesine rağmen iade kabul etmezse, para iadesi alamazsan hukuken muhatap bulamıyorsun ve o satıcıya karşı herhangi bir işlem başlatamazsın.

Böyle durumlarda Amazon gibi platformlar devreye girip sorumluluk alıp zararı karşılıyor mu bilmiyorum ama bunu yapıyorsa bile bu paltformların da yardımcı olmadığı bir senaryoda yine aynı sonuçla karşı karşıya kalıyorsun.

Yurtdışı alışverişi yapan arkadaşların cesaretlerine hep özenmişimdir. :)