WhatsApp Dolandırıcılık şüphesi

Bu arada tarayıcı eklentilerine de bir göz atın hocam orada da bir şeyler olabilir.

iPhone, kapalı bir işletim sistemine sahip olduğundan casus yazılım olacağını sanmıyorum.
Yanlış. Kapalı işletim sisteminde casus yazılım olmaz değil, olan casus yazılımı kapalı işletim sistemi olduğu için tespit edemezsin. Casus yazılımların ana hedefi zaten iPhone'lar, parası olan çoğu kişi kullandığı için. Mesela:
FORCEDENTRY
BLASTPASS
Operation Triangulation
TheFappening

Apple boş yere Lockdown Mode diye bir şey çıkarmadı

Kırılamaz sistem diye bir şey yoktur, hedef haline gelmemiş sistem vardır. Apple ve Microsoft en gözde hedeflerin başında geliyorlar.

Herhangi bir kestirme yok hocam kontrol ettim. İşten çıkınca operatörü arayıp soracağım.

Bilgisayarı bir taratın hocam. Sizin için önemli bir bilgi belge vs yoksa, çok bir uğraş olmayacaksa da direkt formatı çakıp geçin.
Önemli bir şey yok hocam, formatlıcam bilgisayarı akşam.

Telefonda şöyle bir gariplik var. Whatsapp'tan birine yazıyorum mesela, mesaj gitmiyor, tek tik olarak bekliyor. Kimilerine de tek tik görünmesine rağmen gitmiş oluyor. Bazı mesajlaşmalarda da aşağıdaki görseldeki yazı çıkıyor.

Son düzenleme:
Benzer bir durum zamanında kiracımızın başına geldiydi böyle SMS gelmiş tanıdığından linkli oda tıklıyor ve o rehberdeki tüm herkese o SMS gidiyor tanıdıklara haber verim sakın linke filan tıklamasınlar telefonuzuda sıfırlayın bence PC vb. Yerlerden girdiyseniz onları da sıfırlayıp şifreleri değşip tüm oturumları sistemden kapatmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…