Makaleler
1
1713216382527.webp

Not: Ses İyileştirmeleri kapalı.

3 tane uzamsal ses var, Windows Sonic zaten dahili gelen. Asıl sorum öbür ikisi. Dolby Atmos for Headphones ile DTS Headphone:X'ı free trial olarak açtım. Ses kalitesi ikisinde de çok güzel. Gerçekten Steelseries Sonar'a göre fark var ama hangisi daha üstün bilemedim. İkisinden birini alacağım ama hangisi kararsızım. Teknik ve tecrübe olarak hangisini önerirsiniz? Hangisi daha gerçekçi, idealdir?

Kulaklığım = Steelseries Arctris Nova 1
Laptop = Monster Tulpar T5 v20.3
Amaç = Müzik, film, video, FPS oyunları, rekabetçi oyunlar (Oyunlar hikaye ağırlıklı değil yani). Özellikle bol bol müzik dinliyorum ve video izliyorum. Film daha az. Oyun da sık sık oynuyorum.

Yani genel olarak hangisi daha iyi? Birini yarın veya çarşamba almayı planlıyorum. Şu an ikisini de değişimli deniyorum.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 36601
Not: Ses İyileştirmeleri kapalı.

3 tane uzamsal ses var, Windows Sonic zaten dahili gelen. Asıl sorum öbür ikisi. Dolby Atmos for Headphones ile DTS Headphone:X'ı free trial olarak açtım. Ses kalitesi ikisinde de çok güzel. Gerçekten Steelseries Sonar'a göre fark var ama hangisi daha üstün bilemedim. İkisinden birini alacağım ama hangisi kararsızım. Teknik ve tecrübe olarak hangisini önerirsiniz? Hangisi daha gerçekçi, idealdir?

Kulaklığım = Steelseries Arctris Nova 1
Laptop = Monster Tulpar T5 v20.3
Amaç = Müzik, film, video, FPS oyunları, rekabetçi oyunlar (Oyunlar hikaye ağırlıklı değil yani). Özellikle bol bol müzik dinliyorum ve video izliyorum. Film daha az. Oyun da sık sık oynuyorum.

Yani genel olarak hangisi daha iyi? Birini yarın veya çarşamba almayı planlıyorum. Şu an ikisini de değişimli deniyorum.
Dolby atmos daha çok filmler için diye biliyorum hocam. Dolby atmos daha popüler ama kullanım alanları farklı sanırım.

Dolby Atmos açık ara daha iyi, onu alın.
Bazı telefonlarda direkt Dolby Atmos desteği oluyor, işlev aynı mı?

Ne kadar fark olur ki arada? Yani Dolby Atmos ile oyun - müzik güzel gitmez mi anlamında. Oyun denemedim ama müzik güzeldi.
Dolby Atmos’u ben daha çok sinema sistemlerinde görüyorum. Oyun konsollarında falan da var ama işlevi aynı mı hiç bilmiyorum orasını.

Dolby Atmos'u dizi/film ve müzik için kullanıyorum. Özellikle müzik dinlerken, ben daha önce müzik dinlemiyormuşum diyorum kendime.

Bazı telefonlarda direkt Dolby Atmos desteği oluyor, işlev aynı mı?
Genel olarak evet. Güncel Samsung cihazlarda bulunuyor mesela. Ancak PC'deki kadar kapsamlı değil, sadece hazır profilleri bulunuyor. Buds FE ile müzik dinlerken müziğin kalitesini çok iyi ayarlıyor.

Dolby Atmos'u dizi/film ve müzik için kullanıyorum. Özellikle müzik dinlerken, ben daha önce müzik dinlemiyormuşum diyorum kendime.
Hocam ikisi de şu an ilk fırsat indirimde, ikisini 70-75TL'ye alabiliyorum. Öyle bir şey gereksiz olur mu? Çünkü internette farklı alanlara hitap ediyor diye geçmekte. Yoksa kasamaya gerek yok Dolby al geç mi yapsam daha iyi.

Hocam ikisi de şu an ilk fırsat indirimde, ikisini 70-75TL'ye alabiliyorum. Öyle bir şey gereksiz olur mu? Çünkü internette farklı alanlara hitap ediyor diye geçmekte. Yoksa kasamaya gerek yok Dolby al geç mi yapsam daha iyi.
Dolby'nin deneme sürümününde keyif aldıysan Dolby ile devam et. Zaten bu tarz programlar 5 dolarlık kulaklığını Sennheiser yapmaz ama kulaklığını verimli bir şekilde kullanmanı sağlar.

Dolby Atmos'u 2 gün önce indirimli fiyattan aldım ve kesinlikle pişman değilim. Oyun, film ve müzik performansı gayet güzel. Ayrıca arayüz olarak Dolby Atmos daha sade ve basit geldi. DTS'i indirdiğim gibi birkaç dakika sonra silmeyi tercih ettim. Sonuç olarak daha iyisini kullanana kadar benim için en iyisi bu.