Çözüldü Domain satışı sırasında nasıl bir yol izlenmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, öncelikle iyi Sosyaller.
Elimde isim.net uzantılı bir domain var, isim.com.tr ve isim.com uzantılı domainler alınmış. Ben isim.com.tr uzantılı domainin sahibine ulaştım ve isim.net uzantılı domainin bana ait olduğunu ve isterse ona satabileceğimi söyledim. Bana fiyat için bir teklif sundu ben de ona dönüş yapacağımı söyledim. Ben domaini satarken ödemeyi nasıl almalıyım? IBAN üzerinde ücreti alıp, domaini transfer mi etmeliyim? Vergi vs. vermem gerekli mi? Süreci anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben domaini satarken ödemeyi nasıl almalıyım? - IBAN üzerinden alabilirsiniz.
IBAN üzerinde ücreti alıp, domaini transfer mi etmeliyim? - önce para sonra transfer kodu.
Vergi vs. vermem gerekli mi? - XX.XXX- XXX.XXX değerinde ise noter veya bir şirket aracılığıyla faturalı işlem yapın. eğer düşük bir miktarsa vergiye gerek yoktur.
Ben domaini satarken ödemeyi nasıl almalıyım? - IBAN üzerinden alabilirsiniz.
IBAN üzerinde ücreti alıp, domaini transfer mi etmeliyim? - önce para sonra transfer kodu.
Vergi vs. vermem gerekli mi? - XX.XXX- XXX.XXX değerinde ise noter veya bir şirket aracılığıyla faturalı işlem yapın. eğer düşük bir miktarsa vergiye gerek yoktur.

Çözüm
IBAN üzerinden alıcı için mantıksız değil mi? Dolandırlacağını düşünmez mi?

IBAN üzerinden alıcı için mantıksız değil mi? Dolandırlacağını düşünmez mi?

Güven sorunu olacak derseniz. Sedo.com - Dan.com vb. Sitelere domaini taşıyarak müşterinin güvenli bir şekilde almasını sağlayabilirsiniz.

@yunus Hocam dan.com için adım adım ne yapmam gerektiğini gösteren bir rehber var mı?
ilk önce bir üyelik açacaksın.
daha sonrasında alan adı name serverlerini ns1.dan.com ve ns2.dan.com'a yönlendirip panel üzerinden ekleme yapacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…