baturalp

Çalışkan
Selamlar herkese,

Kişisel e-posta kullanımında hangisinin daha mantıklı olduğu konusunda kararsız kaldım ve fikirlerinizi merak ediyorum. Sizce doğrudan Gmail, Outlook veya iCloud gibi devlerin sunduğu standart servisleri mi kullanmalı, yoksa kendi alan adımızı (webmail) alıp bunu bu platformlarla eşleştirerek mi ilerlemeli?

Standart servisler hız ve entegrasyon açısından çok konforlu; ancak özel domain kullanmak hem daha profesyonel duruyor hem de "dijital kimlik" üzerinde tam kontrol sağlıyor. Öte yandan, webmail servislerini bu devlerle eşleştirirken yaşanan senkronizasyon sorunları veya kurulum zahmeti buna değer mi? Aranızda kendi domainini bu platformlara bağlayıp kullanan veya "hiç uğraşma, standart olandan şaşma" diyen var mı? Farklı bir alternatif (ProtonMail vb.) önerisi olanları da bekliyorum.

Açıkçası ilk başta gmail kullanıyordum ancak şu anda kişisel mailim outlook hocam. Gündelikte daha çok "gmail", özel bir kuruma verdiğimde ise "Outlook" kullanıyorum. Gmail tarafını daha çok uygulamalarda "gmail" ile giriş seçeneği olduğu için ve YouTube olduğu için kullanıyorum. Bence "[email protected]" veya "[email protected]" daha profesyonel duruyor. Biraz bakmıştım da sanki kendi domaininizi almak daha uğraştırıcı.

Açıkçası ilk başta gmail kullanıyordum ancak şu anda kişisel mailim outlook hocam. Gündelikte daha çok "gmail", özel bir kuruma verdiğimde ise "Outlook" kullanıyorum. Gmail tarafını daha çok uygulamalarda "gmail" ile giriş seçeneği olduğu için ve YouTube olduğu için kullanıyorum. Bence "[email protected]" veya "[email protected]" daha profesyonel duruyor. Biraz bakmıştım da sanki kendi domaininizi almak daha uğraştırıcı.
Aslında kolay ama son kullanıcı için önermem. Günlük hayatta Outlook veya Gmail gayet yeterli.

Aslında kolay ama son kullanıcı için önermem. Günlük hayatta Outlook veya Gmail gayet yeterli.
Acikcasi [email protected] gibi bir domain daha havali.