Captain Skriniar 97

Üstün
Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Kısa süre önce Fatih Tekke ile yolları ayıran Trabzonspor, söylentilere göre eski Fenerbahçe teknik direktörü Domenico Tedesco'yu, adaylar arasında gösterdi. Diğer adaylar ise Abdullah Avcı ve Steven Gerrard oluyor. (Messi-Serdar Dursun arası bir şey.)

Yıldız kaprisi yönetecek hoca lazım, Mustafa Denizli'ye bile teklif gelebilir öyle diyim.

Dışarıdan bakıldığında güzel ilerlediği düşünülen bir takım, durumun bu noktaya geleceği hazırlık kararlaşmalarından beri belliydi zaten.

Hazırlık maçlarından önce de bence her şey belliydi zaten. Scout dramasından sonra takımın yönetim zihniyetinde bir değişiklik oldu. Trabzon uzun vadeli planlama yaparak belki 2-3 sene sonra şampiyonluk oynaması gerekirken yıldız transferler ile aradan sıyrılabileceğini zannetti. Alışmadık don da belde durmadı tabii.

Hazırlık maçlarından önce de bence her şey belliydi zaten. Scout dramasından sonra takımın yönetim zihniyetinde bir değişiklik oldu. Trabzon uzun vadeli planlama yaparak belki 2-3 sene sonra şampiyonluk oynaması gerekirken yıldız transferler ile aradan sıyrılabileceğini zannetti. Alışmadık don da belde durmadı tabii.
Sorunu scout sonrası gidilen oyuncu profillerinden ziyade takımın disiplin sorununa bağlıyorum. Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke’ye istediği her oyuncu konusunda yardımcı oldu; hocanın istediği profillerde alabileceği en iyi oyuncuları almaya çalıştı. Fakat sezon başlayınca Fatih Tekke’nin tüm kadro mühendisliği ve planları çöktü; aklındaki futbol kadro ile uyuşmadı ve kendi kuyusunu kazdı. Tüm sorumluluğu kendisine yüklemek kesinlikle doğru değil ama disiplin konusunda gerçekten çok eksik bir insan. Ferencváros’a 4-0 mağlup olduğu maç sonrasında başkana haber vermeden, kendi kafasına göre istifa kararı alıp yönetim kurulunu zor durumda bıraktı. Bilmiyorum, belki de bunların hepsini Trabzonspor’un iyiliği için yaptığına inandı; mental durumu yüzünden doğru karar alamadı, oyun planını oturtamadı. Sonuç olarak ortada bir başarı yok. Amedspor karşılaşmasında da korkunç bir futbol izletti ve bugün de anlaşmalı olarak görevini bıraktı. Açıkçası takım zor durumda; transfer dönemi bitmek üzere ve iki mevkide acil eksikler var. Nasıl bir planlama yapılacak, nasıl ilerlenecek bilmiyorum.

Yıldız yönetecek adam lazım, Mustafa Denizli'ye bile gidebilirler yıldızların başına çoban olsun diye ondan onu örnek verdim.
Aklımdan geçen kişi Şenol Güneş bu arada.
Türk teknik direktör tercihi yapılacağını hiç sanmıyorum, yabancı bir hoca arayışındalar.

Konuyla alakası yok ama ben en başından beri Mohammed Salah transferini gereksiz buldum, yaşlı bir oyuncuya o kadar ücret vermek doğru değil. Bazı insanlar inanılmaz iyi iş yapacak sanıyor ama 22 milyon değeri olan adamdan çok bir şey beklememek lazım. Tamam tecrübeli oyuncu ama tecrübe en etkili kalecilikte ve stoperde etkili olur.

Salah şu anda nasıl Trabzon'dan kaçarım diye düşünüyordur bence.