Zaten işin köküne inince olay yine bize patlıyor. Biz kalkıp adamların ormanına, yani evinin salonuna kadar bahçeleri dayamışız. Hayvan nereden bilsin tapuyu, kadastroyu? Oraya bakınca ooo açık büfe açılmış diyor, dalıyor mevzuya. Hani iletişim kurabilsek, karşısına geçip bak birader, mevzu sandığın gibi değil, buralar bizim tapulu mal, sen takılma buralarda başımız yanar, babam tüfekle bekliyor desek yeminle o zekayla oturup bizi dinler, belki eyvallah abi bilmiyordum, kusura bakmayın der çeker giderler. Ama işte dil yok, adamlar da haliyle içgüdüsüne bakıyor, ekmeğini kovalıyor.

O konuda haklısın, mevzuya hiç fransız değilim merak etme. Bizim Antalya/Gündoğmuş taraflarında da iki parça, 30'ar ağaçlık kiraz bahçemiz var. Her sene hasat zamanı dadanıp ağaçları perte çıkarıyor, peder sinirden evde kendini yiyor. Tel mel çekiyoruz ama bana mısın demiyor namussuzlar, dozer gibi altını üstünü deşip giriyorlar içeri.

Bizim de silajlık mısır tarlamız var. Elektrikli tel çektik bir adım dahi atamıyor, eğer tarlaya bir girse iş çok zor mısırın boyu 2.5 metreyi geçiyor.

Herkesin ağzından zaman zaman geçtiği öyle bir de din ile alakalı. Pis olduğunun şu anki gerçeği ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekse bile kasaplara gitmeden önce böcekleri veya mikropları temizliyorlar.

Domuza karşı hürmet olmamasının tek sebebi din ve mitoloji saçmalıkları.
Bizim buralarda domuzlar tarlalara saldırdığı için sevilmez. Demir tel çekersin, telin altını kazıyıp geçer ve tarlayı talan eder. Sandığınız kadar zararsız hayvanlar değiller. Tabii tarlası olmayan için zararsız geliyor olabilir.
Her hayvanın faydalısı olduğu gibi zararlısı da var. Burada bahsedilen domuzun zararlı yönleri değil; insanın domuza karşı yüklemiş olduğu anlamsız öfke ve önyargı.

Maalesef şu an hiç domuzlara üzülecek halde değilim bütün dertlerim bitti de ''garibim'' domuzlar kaldı.:D Yani bu arada sadece Türkiye insanı değil ki Avrupalılar da domuzu açgözlü veyahut pislik anlamında kullanıyor bizimkilerde deyiversin aman ne olacak sanki, domuz bile dert etmiyor bize mi dert olsun.