Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orayı bu hale getirip Filistinlilere armağan edeceklerini mi sanıyorsun? Başkasının ülkesinin içinde böyle bir planı nasıl yapabiliyor, kime sordu? Filistin halkı bunu istedi mi sence? Bizim Türk halkı gerçekten öyle bir hale gelmiş ki, bu durum gerçekten üzücü. Trump’ın gönderisinin altına bile binlerce kişi 'Trump’a oy verdim ama bu ne saçmalık' veya 'Trump destekçisiydim ama ne işimiz var orada' gibi yorumlar yazmış. Adamlar kendileri de açıkladı, bu gönderiden önce Gazze halkı Ortadoğu ülkelerine yayılacak diye… İnsanlığa olan inancımı bitiren bir yorum oldu.
Onu diyen yok. Kovarlarsa kovsunlar. Diğer türlü bizim evlerimiz gidecek gazzeli kardeşlerimiz diye diye. Zaten birkaç ay önce ABD ile savaşın eşiğinden döndük. Bence bu mevzunun bu şekilde kapanması iyi oldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde harika bir tatil cenneti geliyor dünyamıza. En azından harika bir tatil cenneti olacak orası. İyi oldu böyle.

Onu diyen yok. Kovarlarsa kovsunlar. Diğer türlü bizim evlerimiz gidecek gazzeli kardeşlerimiz diye diye. Zaten birkaç ay önce ABD ile savaşın eşiğinden döndük. Bence bu mevzunun bu şekilde kapanması iyi oldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde harika bir tatil cenneti geliyor dünyamıza. En azından harika bir tatil cenneti olacak orası. İyi oldu böyle.

Sadece empati yeteneğinizi geliştirmenizi öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece empati yeteneğinizi geliştirmenizi öneriyorum.
Evet birazcık haklısınız. Hatta bayağı haklısınız. Sonuçta adamlar evlerinden kovuldular, katledildiler falan filan vs. Ancak empati yapa yapa zaten ülkecek biz zor duruma düştük onları kurtaracağız diye. Bunu sadece Gazze ve Filistin halkı için söylemiyorum, mesela suriler. Kardeşlerimiz kardeşlerimiz diye diye ülkemizin içinden geçtiler. Böyle kardeşlik olmaz olsun. Tabii iyi insanlar da var elbet içlerinde ancak çoğunluğu kötü sayılır. Bırakın Gazze'de böyle oluversin. Zaten kimsenin elinden bir şey gelmez bu saatten sonra. En fazla boykot yaparız, Coca Cola dünyanın parasını kazanır yine. Starbucks ve McDonalds Koçtaş gibi bir firmayla kırılan eşyalar ve camlar için tedarik anlaşması yapar. Bu sayede ülkemizin ekonomisi iyice kalkınmış olur.

Bize bir şey olmayacaksa sıkıntı yok. Zaten bir şey olmayacak bize. Trump'a karsi degilim. Ne yaparsa yapsin.
Bize sıçramayacağını düşünüyorsun he?
4uf5t8.webp

Evet birazcık haklısınız. Hatta bayağı haklısınız. Sonuçta adamlar evlerinden kovuldular, katledildiler falan filan vs. Ancak empati yapa yapa zaten ülkecek biz zor duruma düştük onları kurtaracağız diye. Bunu sadece Gazze ve Filistin halkı için söylemiyorum, mesela suriler. Kardeşlerimiz kardeşlerimiz diye diye ülkemizin içinden geçtiler. Böyle kardeşlik olmaz olsun. Tabii iyi insanlar da var elbet içlerinde ancak çoğunluğu kötü sayılır. Bırakın Gazze'de böyle oluversin. Zaten kimsenin elinden bir şey gelmez bu saatten sonra. En fazla boykot yaparız, Coca Cola dünyanın parasını kazanır yine. Starbucks ve McDonalds Koçtaş gibi bir firmayla kırılan eşyalar ve camlar için tedarik anlaşması yapar. Bu sayede ülkemizin ekonomisi iyice kalkınmış olur.
Fikirlerimiz benzer ama aslında beni anlamıyorsunuz. Ben 'gidelim, savaş açalım, kafa tutalım' demiyorum. Suriyelilerin gelmesini de hiç istemiyordum, gitmelerini de bir an önce istiyorum. Fakat burada elimizden geleni, yani halk tabiriyle insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz.

İnancınız nedir bilmiyorum ama İslam’da bir hikâye anlatılır. Bir hoca tam hatırlamıyorum ama şöyleydi: Bir yerde yangın çıkmış ve küçük bir kuş, gagasıyla oraya birkaç damla su taşıyormuş. Biri ona 'Senin götürdüğün suyla yangın sönmez, neden taşıyorsun?' diye sormuş. Kuş da 'En azından safım belli olsun' diye cevap vermiş.

Ben burada radikal, Afganistan kafasında bir İslam düşüncesini savunmuyorum. Tam aksine, kendi halinde, elimden geldiğince dinine bağlı biriyim. Bahsettiğim şey şu: En azından bunun doğru olmadığını kabul etmek, ülke adına siyasete girmeden bunun kınanması ve bunun en azından bir insanlık suçu olduğunun bilinmesi gerekir.

Sen oraya 'tatil yeri yapılıyor' gözüyle bakıyorsun, bu gerçekten çok utanç verici. Kendi adıma söylüyorum, lütfen yanlış anlama. O insanlar biz de olabilirdik. Ben 'Türkiye'ye gelsinler' demiyorum ama en azından durumun farkında olmalıyız.

O kadar İsrail’in kutsal toprakları falan dediler ve İsrail savaştı ama bölgeye ABD, hatta direkt Trump çöküyor. İsrail alsaydı en azından açıklaması olurdu. Kendisine gelir oluşturmak için fırsat bulmuş, olayları da bahane ediyor. En son Ukrayna’dan da 500 milyar dolarlık maden isteyen garip bir tipti. Aldığı kararlar hiçbir şekilde yerlilere yaramıyor. Gazze modernleşir, zenginleşir ama orada yaşayanlar Filistinli ve İsrailli olmaz. Derdini de çevre ülkeler çeker.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.