Makaleler
1
Windows 10'un tüketici sürümlerine (Home ve alt sürümleri & Pro ve alt sürümleri) ve Uzun Hizmetli Bakım Dalının 2015 yılı için tasarlanan sürümlerine (Windows 10 Enterprise LTSB 2015 ve Windows 10 IoT Enterprise LTSB 2015) yönelik destek, 14 Ekim 2025 günü saat 20:00'de, ilgili SKU'lara yönelik yayımlanan KB5066791 toplu güncelleştirmesi ile sonlandırıldı. Tüketici sürümlerinde (Home ve alt sürümleri & Pro ve alt sürümleri) Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programına kayıtlı olan kullanıcılar, bu değişiklikten etkilenmez.

Ekim 2025 için Steam Donanım Anketi sonuçları açıklandı.

Buna göre, 2021'de genel kullanıma sunulan Windows 11, önce ki aya göre %0.53'lük bir artış ile %63.57 oranıyla liderliğini sürdürüyor.

Mayıs 2018'den Ekim 2024'e kadar lider olan ancak resmi olarak destek dışı kalan Windows 10, önceki aya göre %1.04'lük bir azalış ile %31.14 oranıyla Windows 11'i takip ediyor.

1762200616445.webp

Daha fazlası için:

Windows 11 gayet başarılı. Yani artış olması normal. Destek kesilmişken Windows 10'da kalmanın da bir mantığı yok zaten genel olarak. Fakat Windows 11 için eleştirilerim mevcut. Gereksiz animasyon fazlalığı var. Ve ekstra olarak sağ tık menüsü hala daha leş bir görünüme sahip. Sadeleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Windows 11 gayet başarılı. Yani artış olması normal. Destek kesilmişken Windows 10'da kalmanın da bir mantığı yok zaten genel olarak. Fakat Windows 11 için eleştirilerim mevcut. Gereksiz animasyon fazlalığı var. Ve ekstra olarak sağ tık menüsü hala daha leş bir görünüme sahip. Sadeleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ne gibi bir başarı var ki Windows 11'i Windows 10'a kıyaslıyorsunuz? Çıktığı günden bugüne kadar beta bir sürümdür Win11. Allah ıslah etsin.

Windows 11’in kullanıcı sayısı artıyor gibi görünüyor ama bence bu, başarılı olduğundan değil. Asıl sebep Windows 10’un desteğinin bitmesi. Yoksa kimse isteyerek geçmiyor. Mesela Windows 10 LTSC olmasaydı, ben muhtemelen yarın Linux’a geçmiştim.