racooss

Yetkin
Makaleler
1
Masaüstü ve laptop bilgisayarlarda hangi donanımın ne işe yaradığı, çalışma prensibi ve çalışmaması durumunda yaşanacak problemleri anlatan bir rehber video yapılabilir.

Bunu da kasa toplama videosu ile yapmak mümkün. Toplarken bir taraftan da her parça tek tek anlatılabilir.

Örnek:
"Anakartımızda gözümüze çarpan ilk port, HDMI. Bundan öncesinde VGA vardı. Artık HDMI normalleşti ve günümüzde DP'ye geçmeye başladık. Aralarındaki fark şu:"
"Daha sonra gözümüze şu parça çarpıyor. Bu sadece laptoplarda var ve Bluetooth ile Wi-Fi aynı kartla sağlanıyor. Masaüstü bilgisayarlarda genelde olmaz. Şurada bulunur ve şöyle çalışır."

Bu şekilde hem kasa toplama rehberi hem de donanım parçalarının ne olduğu ve işlevi anlatılabilir.

Hmm, bir yandan mantıklı gibi duruyor aslında. Bilgisayar dünyasına yeni girmiş, atanmış genç arkadaşlarımız var. Hani sadece ben biliyorum diye düşünmeyin; bir yandan faydalı bir rehber olabilir diye düşünüyorum. Çünkü teknoloji dünyasına giren, hatta bazı donanımları bilmeyen genç arkadaşlarımız var; hem onlar için yararlı olabilir. Artıladım.