Valiant

Üstün
Makaleler
1
Yer
Samanyolu Galaksisi
Merhaba, bundan yaklaşık 10-12 yıl kadar önce annemin kırmızı renkte, kamerası dönebilen bir Android telefonu vardı.
Yukarı kısımda dikdörtgen şeklindeki kamera adası komple dönebiliyor, arka kamera ön kamera olarak kullanılabiliyordu.

Markasının HTC olduğunu hatırlıyorum fakat araştırdığım kadarıyla HTC hiç döner kameralı telefon üretmemiş. Rengi canlı bir kırmızıydı.
Maalesef elimde hiç resmi yok.

Kamera kısmı Oppo N3'e benziyordu fakat bu telefonun kırmızı rengi yok gibi, referans açısından resmini koyuyorum.

1782681502013.webp

Model ismi A72 gibi bir şey kaldı aklımda, A80'i aratınca buldum dediğiniz gibi.
Görseldeki cihaza da Oppo N1 modelini örnek gösteriyor yz, HTC ile ilgili bir mekanizmalı kamera görmedim.

A72'de kullandım hocam. :D Onunda aynı şekilde ön kamerası içine gömülü. Basmalı değil.

A70 A71 A72 A73 bu cihazları kullandım. Bu cihazlarda basmalı kamera özelliği yok, dediğim gibi bahsettiğiniz A80 cihazında var, A80 cihazınıda az bir zaman kullandım. Yani bakacak olursanız A serisinin bütün cihazlarını kullandım. Hemen hemen kamera sistemi aynı, fakat A80'de o özellik olduğu için sensör bozulma olayları vardı, kamerası açılmıyordu, yani epey bir sorunlu bir cihazdı. Şu an A56 kullanıyorum. Bu da öyle direkt içine gömülü. :D

A72'de kullandım hocam. :D Onunda aynı şekilde ön kamerası içine gömülü. Basmalı değil.

A70 A71 A72 A73 bu cihazları kullandım. Bu kameralarda basmalı kamera özelliği yok, dediğim gibi bahsettiğiniz A80 cihazında var, A80 cihazınıda az bir zaman kullandım. Yani bakacak olursanız A serisinin bütün cihazlarını kullandım. Hemen hemen kamera sistemi aynı, fakat A80'de o özellik olduğu için sensör bozulma olayları vardı, kamerası açılmıyordu, yani epey bir sorunlu bir cihazdı. Şu an A56 kullanıyorum. Bu da öyle direkt içine gömülü. :D
Benim aklımda öyle kaldı hocam, A80 modelini unuttum, direkt öyle yazdım. 😂

Zaten böyle değişik iş yapan fazla marka yok, Sony var, HTC var, belki LG, o kadar.