Dört fan tek kontrolcüye takılabilir mi?

Anakart: A 520 MK V2

Merhaba arkadaşlar.ç XPG mid Tower bir kasam var. Öndeki 3 fan ile arkadaki tek fanı değiştirmek istiyorum. Değiştirince kasa içindeki sıcaklığın daha da düşeceğini düşünüyorum. Çünkü hazır sistemle birlikte gelen fanlar öyle markası vs yok. 2 sorum var.

1) ASUS TUF TF120 mm 3 fan artı 1 kontrollü almayı düşünüyorum. Ve yanına 1 tane de tekli alıp. 4'ünü kontrolcüye takarsan sorun olur mu? Yani arkadaki fan ile öndeki 3 fanı tek kontrol edeceğim.

2) Benim PSU modüler değil. ( Modüler alacağım daha almadım ) kontrolcüyü direk anakarta bağlayıp bahsettiğim 4 fanı ASUS yazılımı üzerinden tek bir şekilde hızını vs kontrol edebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kontrolcunun üzerinde dört fan bağlayacak yuva varsa evet dört vanada bağlayabilirsiniz. Yoksa da çoklayıcı kullanarak yine bir fan yuvasına aslında daha fazla fan bağlayabilirsiniz.

İkinci anlattiginiz şeyin PSU'nun modüler olup olmamasıyla nasıl bir alakası olduğunu çözemedim açıkçası. Fan kontrolcünüz eğer USB kablosu varsa ana karta bağlanabilir ya da ana kart üzerinden fan komutunu almak için anakarta giden bir fan bağlantısı varsa o şekilde de ana karta bağlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…