Dosya ZIP'ten yavaş çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 318
  • Etiketler Etiketler
    yavaş

Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
ZIP dosyası indirdim, buraya ayıkla dediğimde 100 küsur mb/sn ile işlem yapıyor. M.2 SSD kullanıyorum. Yavaş değil mi sizce de?

Kopyala yapıştır yaparken hızlı başlıyor sonra yavaşlıyor.

Son düzenleme:
En son bunu araştırdığımda birkaç etken bulmuştum ama çözümünü bulamamıştım. M.2 SSD için çok yavaş bir hız evet.
Arka planda açık olan uygulamalar ve SSD doluluk oranı fark ettiriyor. Bazı RAR dosyalarında ben de aynı durumu yaşıyorum ve artık indirdiğim dosyanın içeriğinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Eğer WinRAR kullanıyorsan 7-Zip ile de dener misin?

Son düzenleme:
7-Zip kullan. Windows CPU çiğdemlerini etkili bir şekilde kullanamıyor.

Bir diğer sebep de dosyalar olabilir. Çok fazla küçük boyutta dosya çok daha yavaş işlenir.

En kısa sürede WinRAR'ı tamamen kaldırıp 7-Zip indirip deneyeceğim.

En kısa sürede WinRAR'ı tamamen kaldırıp 7-Zip indirip deneyeceğim.
7ZIP'te bir bug var yalniz. RAR dosyasini cift tiklayip 7ZIP arayuzuyle acarsan ve icinden surukle birak ile cikarmaya calisirsan sonuna kadar kopyaliyor gorunuyor ama genelde hata olusuyor. Oyle yapmak yerine sag tus 7ZIP menusunden cikar dediginde ise sorun olusmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet son zamanlarda ben de karşılaştım o bug ile. Bu yüzden sağ tık menüsünden yapmak daha garanti.

Aslında SSD'nin yanı sıra, sıkıştırılmış klasörleri çıkarma işlemi daha çok CPU'ya bağlıdır. Sıkıştırma algoritmasını CPU çözer.

Hatırladığım kadarıyla iyi bir CPU'ya sahiptiniz, bu nedenle bir de 3. partı araçlar üzerinde test gerçekleştirilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…