Detaylar
Kim cevapladı?Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
En son bunu araştırdığımda birkaç etken bulmuştum ama çözümünü bulamamıştım. M.2 SSD için çok yavaş bir hız evet.
Arka planda açık olan uygulamalar ve SSD doluluk oranı fark ettiriyor. Bazı RAR dosyalarında ben de aynı durumu yaşıyorum ve artık indirdiğim dosyanın içeriğinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Eğer WinRAR kullanıyorsan 7-Zip ile de dener misin?
Arka planda açık olan uygulamalar ve SSD doluluk oranı fark ettiriyor. Bazı RAR dosyalarında ben de aynı durumu yaşıyorum ve artık indirdiğim dosyanın içeriğinden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Eğer WinRAR kullanıyorsan 7-Zip ile de dener misin?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 7
7-Zip kullanıyorum daha hızlı işlem yapıyor.
- Makaleler
- 3
7-Zip kullan. Windows CPU çiğdemlerini etkili bir şekilde kullanamıyor.
Bir diğer sebep de dosyalar olabilir. Çok fazla küçük boyutta dosya çok daha yavaş işlenir.
Bir diğer sebep de dosyalar olabilir. Çok fazla küçük boyutta dosya çok daha yavaş işlenir.
7ZIP'te bir bug var yalniz. RAR dosyasini cift tiklayip 7ZIP arayuzuyle acarsan ve icinden surukle birak ile cikarmaya calisirsan sonuna kadar kopyaliyor gorunuyor ama genelde hata olusuyor. Oyle yapmak yerine sag tus 7ZIP menusunden cikar dediginde ise sorun olusmuyor.En kısa sürede WinRAR'ı tamamen kaldırıp 7-Zip indirip deneyeceğim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Evet son zamanlarda ben de karşılaştım o bug ile. Bu yüzden sağ tık menüsünden yapmak daha garanti.7ZIP'te bir bug var yalniz. RAR dosyasini cift tiklayip 7ZIP arayuzuyle acarsan ve icinden surukle birak ile cikarmaya calisirsan sonuna kadar kopyaliyor gorunuyor ama genelde hata olusuyor. Oyle yapmak yerine sag tus 7ZIP menusunden cikar dediginde ise sorun olusmuyor.
- Makaleler
- 4
Bazı işlemleri paralelize etmek çok zordur. Sıkıştırma da bunlardan birisi. Tam performans alamazsınız, yapısı gereği paralelleştirmek zor.
Aslında SSD'nin yanı sıra, sıkıştırılmış klasörleri çıkarma işlemi daha çok CPU'ya bağlıdır. Sıkıştırma algoritmasını CPU çözer.
Hatırladığım kadarıyla iyi bir CPU'ya sahiptiniz, bu nedenle bir de 3. partı araçlar üzerinde test gerçekleştirilebilir.
Hatırladığım kadarıyla iyi bir CPU'ya sahiptiniz, bu nedenle bir de 3. partı araçlar üzerinde test gerçekleştirilebilir.
Yeni konular
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri