Steinmann

Gelişen
Merhaba, Deadlock başladım, sarıyor açıkçası beni ama aklıma birdenbire DotA takıldı. DotA'ya sizce başlanır mı? Deadlock dışında MOBA deneyimim yok açıkçası. Deadlock ne kadar MOBA'dır bilmiyorum. DotA başlanır diyor iseniz Deadlock Wraith, grey Talon, Viscous karakterleriyle oynuyorum. DotA'da bunlara benzeyen karakterler var mıdır?

Dota ile LoL arasında gerçekten büyük farklar var.
Örneğin, Dota’da rakibin altın ve exp kazanmasını engellemek için kendi creeplerini (minyonlarını) öldürebiliyorsun. Base dönmek için özel bir parşömen gerekiyor ve bu parşömeni altınla satın alıyorsun ama zaten çoğu zaman base dönmene gerek kalmıyor. Eşyaları illa doğrudan baseden değil, kurye aracılığıyla sipariş edip alabiliyorsun. Canını doldurmak için ise pot yerine haritadaki ağaçları yiyebiliyorsun. Hatta Dota’da ADC'nin rahat farm yapabilmesi için support, oyunun başlarında seviye 3’e kadar ormanda kasılıyor. Yani sistem, rol yapısını ve oyun mekaniğini oldukça farklı kurmuş.

1759847803671.webp

Alkol ve sigara kullanmayan biriyim. Keşke birisi beni Dota için de uyarsaydı...