Dövmeye sahip olmak memuriyete engel mi? Ben uzun zamandır engel diye biliyordum fakat sanırım engel değilmiş. Sadece kolluk kuvvetleri vs. için engel galiba. Bilgisi ve tecrubesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Selam, staj yaparken dövmeli memur görmüştüm.
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamu görevlilerinin sırf dövme yaptırmasından veya vücudunda dövme olmasından dolayı disiplin cezası ile tecziye edilemeyeceğini düşünmekteyiz.
Ancak, vücuda yapılan dövmenin terör propagandası niteliğinde, siyasi veya ideolojik amaçlı, genel ahlak ve edep dışı, Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı olması, suç teşkil etmesi gibi 657 sayılı Kanunda zikredilen diğer disiplin cezasını gerektirir fiil ve davranışlar kapsamında olması hallerinde ilgili hükümlere göre disiplin işlemlerinin yapılabileceğini değerlendiriyoruz."
Kaynak güvenilir.
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamu görevlilerinin sırf dövme yaptırmasından veya vücudunda dövme olmasından dolayı disiplin cezası ile tecziye edilemeyeceğini düşünmekteyiz.
Ancak, vücuda yapılan dövmenin terör propagandası niteliğinde, siyasi veya ideolojik amaçlı, genel ahlak ve edep dışı, Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı olması, suç teşkil etmesi gibi 657 sayılı Kanunda zikredilen diğer disiplin cezasını gerektirir fiil ve davranışlar kapsamında olması hallerinde ilgili hükümlere göre disiplin işlemlerinin yapılabileceğini değerlendiriyoruz."
Kaynak güvenilir.
dewberry
Üstün
Askeri ve emniyet memurları harici değil.Dövmeye sahip olmak memuriyete engel mi? Ben uzun zamandır engel diye biliyordum fakat sanırım engel değilmiş. Sadece kolluk kuvvetleri vs. için engel galiba. Bilgisi ve tecrubesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
SF26
Üstün
Hangi memuriyetten bahsettiğine bağlı.Dövmeye sahip olmak memuriyete engel mi? Ben uzun zamandır engel diye biliyordum fakat sanırım engel değilmiş. Sadece kolluk kuvvetleri vs. için engel galiba. Bilgisi ve tecrubesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
657 sayılı devlet memurları kanunu açısından da ilgili kişinin memuriyetine engel bir durum söz konusu olmaz.
Direkt olarak bir yasaktan bahsetmiyor. Lakin polislik, askeriye gibi yerlerde sorun yaratabilir.
Direkt olarak bir yasaktan bahsetmiyor. Lakin polislik, askeriye gibi yerlerde sorun yaratabilir.
Selam, staj yaparken dövmeli memur görmüştüm.
Kaynak güvenilir.
Kaynak güvenilir.
Polis bir arkadaşım var, kollarımda ki dövmeler yüzünden olamayacağımı söylemişti fakat resmiyette böyle bir açıklama bulamamıştım. Hangi memuriyetten bahsedildiğide önemli bir husus.
serkansgp
Uzman
Engel değil, engel olursa bile sendika kararları ile uymak zorunda değilsin. Şu an örtü yasağı devam ediyor aslında. Evet, şaşırtıcı bir şekilde yasa çıkartmadılar. Millet sendika kararı sonucu uymuyor buna. Erkekler takım elbise giymeli mesela, kot yasak, kadınlar diz üstü etek giyemez -ki son zamanlar örtü yasağı değil de nedense bu yasağı yapmak istiyorlar- Kısacası zihniyet ile doğru orantılı. Örtü yasağı olmasın diye 14 yıldır herkese ses etmiyorlardı ama artık açık giyinmek üzerine baskı yapmaya başladılar. Yine kafa yasakçı olmaya başladı, yakında dövme de yasak olabilir baskıyla hukuksuz bir şekilde. Aile ve topluma olumsuz örnek olacak şekilde giyinmek ve konuşmak yasaklanırsa şaşırmam. Her haltta kendilerine özgürlük ama kendi gibi olmayanlara yasak.
Cevaplarınız için teşekkürler. Hangi memuriyet diye soranlar için üstte yazdığım gibi kolluk kuvvetleri (askeri ve emniyet güçleri) hariç diğerleri. Zaten gördüğüm, baktığım kadarıyla kolluk kuvvetleri hariç dövme etkilemiyormuş herhangi bir şeyi ama emin olmak adına bilgisi yoğun olanlara danışmak istedim.