Öncelikle ben 5 aydır psikiyatriye gidiyorum ve psikiyatr bana her gün 1 hap almamı söyledi. Ben normalde hiçbir zaman gereksiz yere dozajı arttırmam ancak geçen gece ailemle bir tartışma yaşadıktan sonra 6 adet hap kullandım ve açıkçası şu an pek iyi hissetmiyorum. Bu durum ileride sıkıntı yaratır mı?
Antidepresan ilaçlarını sadece doktor kontrolünde ve doktorun önerdiği dozajda kullanmak lazım. İlacı birden kesmek ya da başlamak, yüksek doz kullanmak çok riskli olabilir. Doktorunla bir görüş bence. Gerekiyorsa o dozu yavaş yavaş artırır zaten.
İlaç içerisindeki maddelerden biri veya birden fazlası doz aşımı nedeniyle sorun çıkarabilir. Bu olmasa bile tedavinin gidişatını baltalar. Antibiyotiklerin bile doz olarak verilme sebebi var, yoksa basit bir bakteri enfeksiyonunun iyileşmesi için tüm kutuyu tükettirirlerdi.
İntihar mı ediyorsun o kadar hap içmek nedir? Kendini kontrol et biraz. Ölebilirsin bile bir de gelmiş sorun olur mu diye soruyorsun. Tabii iyi olmazsın. Meşhur bir laf var. Bir şeyin ilaç ya da zehir olmasını belirleyen şey dozajıdır diye. Bu durumu doktoruna en acil şekilde açıklamalısın. Belki tartışma sonucu buna yol açan öfke krizini de doktorunla çalışmalısın. Normal bir şey değil yaptığın.
Öncelikle ben 5 aydır psikiyatriye gidiyorum ve psikiyatr bana her gün 1 hap almamı söyledi. Ben normalde hiçbir zaman gereksiz yere dozajı arttırmam ancak geçen gece ailemle bir tartışma yaşadıktan sonra 6 adet hap kullandım ve açıkçası şu an pek iyi hissetmiyorum. Bu durum ileride sıkıntı yaratır mı?
Dostum hadi fiziksel olarak bir sorun çıkmadı diyelim bu seferlik ama haddinden fazla doz almak kafayı yedirtir sana. Antidepresanlar tehlikeli ilaçlar, ben kullandığım zaman hiç içmediğim veya fazlasıyla ictiğim zaman kafayı yiyecek gibi oluyordum, çok kötüydü. Yapma etme gözünü seveyim oyuncak değil bu sağlığın söz konusu. Unutma anahtar her zaman sensin.
Her ilacın toksik dozajı ayrıdır ve ölüme kadar götürebilecek ciddi komplikasyonlara sebep olabilir. Her ihtimale karşı hastaneye başvurmanızda fayda var. Özellikle Antipsikotik ilaçlara dikkat edilmesi gerekiyor. Doktorun verdiği doz dışına çıkmayınız.
Dostum hadi fiziksel olarak bir sorun çıkmadı diyelim bu seferlik ama haddinden fazla doz almak kafayı yedirtir sana. Antidepresanlar tehlikeli ilaçlar, ben kullandığım zaman hiç içmediğim veya fazlasıyla ictiğim zaman kafayı yiyecek gibi oluyordum, çok kötüydü. Yapma etme gözünü seveyim oyuncak değil bu sağlığın söz konusu. Unutma anahtar her zaman sensin.
1. Acil Yardım Al: Hemen bir sağlık profesyoneline ya da en yakın acil servise başvur. Doz aşımında belirtiler ciddi olabileceğinden, mutlaka tıbbi yardım alman gerekiyor.
2. Bilgilerini Paylaş: Psikiyatristinle ya da sağlık uzmanlarınla yaşadığın durumu ayrıntılı olarak paylaş. Aldığın ilaçların adını ve ne kadar süre önce kullandığını belirtmek önemlidir.
3. İlaç Etkileşimlerini Araştır: Eğer başka ilaçlar kullanıyorsan, bunların etkileşimleri hakkında bilgi sahibi ol. Bu bilgiyi sağlık uzmanına iletmek faydalı olacaktır.
4. Sakin Kal: Panik yapmamaya çalış ve derin nefes al. Psikolojik durumu sakinleştirmenin bu tür anlarda faydalı olacağını unutma.
5. Gelecekteki Önlemler: Doktorunla düzenli görüşmeler yaparak, ilacının etkilerini ve dozajını gözlemlemeye devam et. Gerektiğinde yardımcı olabilecek farklı stratejileri konuş.
Unutma, sağlığın her şeyden önemli. Hemen profesyonel yardım al!