RaveN

Başarılı
Sapphire Pulse RX 5600 XT ekran kartı ve ASUS VG249Q monitöre sahibim. İlk aldığımda HDMI ile 1080p de 144 Hz alabildiğim için hiç DP denemedim. Sizce DP'ye geçmeli miyim? Eğer evet ise neden geçmeliyim. Teşekkür ederim.

Hocam, DisplayPort daha kaliteli ve daha güncel teknolojiler için uygun. Ancak şu an HDMI ile sorun yaşamıyorsanız, hiç gerek yok. Benim iki monitörüm var; birine HDMI, diğerine DisplayPort takılı. Farkı anlamıyorum, anlamam da pek mümkün değil zaten. HDMI ile 240 Hz'de bile sorunsuz kullanabilirsiniz. Eğer FreeSync ve G-Sync gibi özellikler doğru çalışıyorsa, değişikliğe gerek yok.

DP'da oldukça yüksek yenileme hızlarına çıkabilirsin; HDMI kullanırsan aşırı yüksek yenileme hızlarına çıkamazsın ama onda da daha iyi görüntü, eARC gibi imkanlar var. Muhtemelen yeni kablo alıp farklı giriş kullanmanın senin için hiçbir etkisi olmayacaktır.

Surumune gore degisir. DP'nin en tepe surumu su an HDMI'in en tepe surumune kiyasla 2 kat daha yuksek bant genisligi sunabildigi icin DP daha ileride su an lakin yarin bir gun HDMI'in daha ust bir surumu cikar, o zaman HDMI one gecer. Burada onemli olan, birbirine baglayacagin iki cihazdaki HDMI ve DP surumleri. Ornegin DP 1.4 ile HDMI 2.1 arasindan HDMI 2.1'in bant genisligi daha yuksek oldugu icin eger bant genisligi yuksekligine ihtiyac duyuyorsan HDMI kullanirsin.