Driver yükeleme programı olan SDI Lite, güvenlik riski oluşturur mu?

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Günümde artık sürücü yüklemek basit olsa da (yani marka ve model kombinasyonuyla bu mümkün) kimileri halen otomatik driver yükleme programlarına yöneliyor. Ben de açıkçası bu programları kullanmadım değil fakat sonradan birkaç konu görünce forumlarda bırakıvermiştim.

YouTube'da sevdiğim bir kanal olan Frekans TV'nin bu videosundaki programla tanışınca aslında biraz daha bu yola yöneldiğimi hissettim:

Bu videoda SDI Lite ile driver kurulumu yapılıyor ve açıkçası ben de böyle sürücüleri kurmuştum ve çoğunluğu en azından güncel sürücüler idi.

Peki sizlere soruyorum, sizce bu programı kullanmak herhangi bir güvenlik riski, mavi ekran olayları ve en önemlisi sistemsel bir bozukluğa sebebiyet verir mi?

Sdı Lite tehlikeli bir program değil ama yanlış sürücü kurduğu için mavi ekran veya ufak bozukluk çıkarma ihtimali var. Günlük kullanım için önermem.

Eğer yanlış bilmiyorsam resmi bir uygulama olmadığından forum kuralları gereği yasak.

Driver Booster & driver güncelleme programları.

Sdı Lite tehlikeli bir program değil ama yanlış sürücü kurduğu için mavi ekran veya ufak bozukluk çıkarma ihtimali var. Günlük kullanım için önermem.

Mesela dikkatimi çeken bir şey daha var: Benim Intel HD 520 sürücüsünün son sürümü 2022 görünüyor, fakat burada mayıs 2023 sürümü çıkıyor. Gerçekten de sürücü özelliklerinde mayıs 2023 yazıyordu.

Eğer yanlış bilmiyorsam resmi bir uygulama olmadığından forum kuralları gereği yasak.

Driver Booster & driver güncelleme programları.

Doğrudur ama bu program, sanki diğerlerine kıyasla daha kullanışlı gibi geldi bana.

Kullanışlı olması doğru, diğer çoğu otomatik sürücü programından daha temiz çalışıyor. Ama yine de prensip değişmiyor: Kullanışlı evet, güvenilirlik kısmı her zaman sınırlı. Yanlış sürücü seçme riski tamamen ortadan kalkmıyor.
Yani hissettiğin doğru ama kullanışlıdır diye ana sürücü yükleme yöntemi yapmaya yine değmez.

Doğrudur ama bu program, sanki diğerlerine kıyasla daha kullanışlı gibi geldi bana.

Hocam olay kullanışlı olması değil, kullanıcının sistemine zarar verme ihtimali ve resmi olmadığı içinde güvenilirliği şüpheli olduğu için üyelerin sitemine forumda açılan konular yüzünden zarar gelmemesine ithafen böyle bir yasak koymuşlardır yüksek ihtimalle.

Dediğinize katılıyorum hocam. Evet, yasak olduğunu biliyorum ama benim amacım sadece “güvenilir bulduğum” bir YouTuber'ın bu programı videolarında göstermiş olmasından dolayı “Acaba kullanılabilir mi?” diye düşünmek ve bunu öğrenmekti. Yoksa sorun ve sıknıtlı bir şeyi asla bu forumda paylaşmam hatta paylaştırmam diyebilirim.

Snapy eski bir yazılım offline kütüphanesi elbette işine yarar fakat günümüz sistemleri için pek gerekli değil OEM marka donanım bileşenlerin veya üretici bile varlığını unutmuş S/N yazarak ulaşamadığın sürücüler için bir veritabanı diyebiliriz.

Tek bir bilgisayar sürücüsü kurulumu için 44 GB (Küsür) arşiv indirmek ne kadar mantıklı tartışılır dediğim gibi daha eski (örnek) Pentium, Athlon, Celeron, Fx işlemcili daha eski sürücüsü bulunmayan donanımlar için kullanılması daha uygun.

Son düzenleme:
Günümüzde donanımların sürücüleri rahatça bulunuyor. Bu tür programlara artık gereksinim şahsi düşüncem olmadığı yönünde. Güvenilir kaynaktan indirip kuruyoruz ve bitiyor artık.

Kullanılabilir ama günümüzde artık gerek olmadığını ve sisteme zarar verebileceğini bilmekte ve açık kaynaklı olması güven verse de dikkatli olmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…