Arkadaşlar merhaba; ağ güvenliği konusunda endişelerim var. Evimde bir homelab barındırıyorum, bunu özellikle kendi yapay zekamı eğitmek için kullanıyorum ama aynı zamanda evimde bir akıllı ev sistemi de var ve bunların bağlı olduğu ağı da OPNsense üzerinden dağıtıyorum. Ama şöyle bir konu var; sunuculara bağlı ve Pi-hole ve Unbound yazılımlarının yüklü olduğu mini PC'de aynı zamanda Docker üzerinde Home Assistant da yüklü ve bunlar doğal olarak aynı VLAN'dalar. Bu yüzden evde kullandığım ana ağ ve akıllı ev ürünleri aynı ağ üzerinde çalışıyorlar ve birbirlerine erişimleri bulunuyor. Ben bu yüzden güvenliği sağlayana kadar OPNsense üzerinden akıllı ev ürünlerimin WAN bağlantılarını engelledim. Bu durumu nasıl çözebilirim? Farklı bir Raspberry Pi veya mini PC almadan yapabilirsem bu durumu tercih ederim. Ayrıca kullandığım switch Layer 2 yönetilebilir ama kullandığım mini PC trunk destekliyor mu bilmiyorum. Aşağıya detaylı şekilde ağ ve sistem topografimi bırakıyorum. Ayrıca akıllı ev ürünlerinin internete çıkmalarına gerek yok, sadece Home Assistant çıksa yeter; zaten evde olmadığım senaryolar için Home Assistant ve diğer sunucularıma Tailscale aracılığıyla erişebiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: