Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba, TEKNOFEST için Drone yapıyorum, Deneyap Atölyelerinden bir ekiple. Neyse olay o değil, şimdi ufak bir batarya ve sigorta sorununa girdik. Quadcopter yapacağız.

Şu an seçtiğimiz motor bu modelin 1400KV hali. 30A ESC kullanın yazıyor ve biz de 30A Skywalker ESC kullanacağız.

Batarya konusunda 4000MAH 35C veya 4000MAH 40C olmak üzere 2 seçeneğimiz var, sigorta kısmında ise 150A ve 200A olmak üzere 2 seçeneğimiz var. Bataryalar zaten Li-Po.
Nasıl bir seçim yapmam lazım? Size başka vermem gereken bilgiler var mı bir de?

Çözüm

Model uçak yaptım daha önce çok kez fakat hepsi depremden öncede kaldı, artık pek hatırladığım bile söylenemez bu tür ince detayları.

Yine de hatırımda kaldığı kadar söyleyeyim. Aşağıda yer alan 3S pili biz kullanıyorduk ve gayet iyi kurtarıyordu bizi. Sizin motor sayınız da birden fazla olacağından 4000 mAh sizi ne kadar havada tutar ondan emin olamadım. ESC'yi daha önce kullanmıştım, güzel bir ürün. Sigorta konusunda ne yazık ki pek bilgi sahibi değilim, o konuda yardımcı olamayacağım fakat güç tüketiminize göre 4000 mAh size yetiyorsa direkt bütçede de büyük açık yaratmıyorsa 40C bir ürün alın geçin derim.

Model uçak yaptım daha önce çok kez fakat hepsi depremden öncede kaldı, artık pek hatırladığım bile söylenemez bu tür ince detayları.

Yine de hatırımda kaldığı kadar söyleyeyim. Aşağıda yer alan 3S pili biz kullanıyorduk ve gayet iyi kurtarıyordu bizi. Sizin motor sayınız da birden fazla olacağından 4000 mAh sizi ne kadar havada tutar ondan emin olamadım. ESC'yi daha önce kullanmıştım, güzel bir ürün. Sigorta konusunda ne yazık ki pek bilgi sahibi değilim, o konuda yardımcı olamayacağım fakat güç tüketiminize göre 4000 mAh size yetiyorsa direkt bütçede de büyük açık yaratmıyorsa 40C bir ürün alın geçin derim.

Çözüm
Güç tüketiminize göre 4000 mAh

Hocam ilk olarak teşekkür ederim. Sizce yeterli olur mu? En çok gücü motorlar tükeneceğine göre merak ediyorum. Eski projelerde genelde yeterli olmuş gibi yani 4-5 dakika kadar kesintisiz uçmuş. Herhalde bizimki de daha fazla olmaz.
Sigorta için de araştırıyorum şu an :)

Son düzenleyen: Moderatör: