Çözüldü DSL-AX82U fiberde düşük hız

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fatihkasim

Uzman
Merhaba kolay gelsin. TurkNet GigaFiber yeni kuruldu. Kendi getirdikleri modem ile test ettiğimde 800 mbps'lerde değer alıyordum fakat kendi modemimi kulllanmak istiyorum. ASUS DSL-AX82U model modeme sahibim. bağlantımı ve gerekli ayarları yaptım fakat hızım 166 Mbps'lerde kaldı. Yukarı çıkmıyor. Daha önce modem kurulum videolarında denk gelmiştim bir ayar açıp düzeltmişti Recep Baltaş ama o videoya ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-11-05 saat 15.22.50_e26594cb.webp
    120,7 KB · Görüntüleme: 154
ASUS modem üzerinde QoS kısmında internet hızı kısmından test ediyorum. 165 indirme 235 Max upload çıkıyor.

Kablosuzda 5GHz'ye bağlı ama yine aynı sorunum var.

Ben sizin videonuz diye hatırlıyorum ama tam olmayabilir de çünkü çok video izledim ve o videoyu bulamıyorum. Modem olarak başka bir modeme geçtiğinizde ilk testte 160 larda bir şey almıştınız bir ayar açtınız (tabii yapan sizseniz ) sonra 1 Gbps'ye kadar çıkmıştı download.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-11-05 saat 15.52.16_403fa0ad.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 120
  • WhatsApp Görsel 2024-11-05 saat 15.52.17_cac77e1c.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleyen: Moderatör:
QoS yüzündenmiş beni buradan alın. Aşırı heyecanlıyım kapatıp denemek aklımın ucundan bile geçmedi. Teşekkürler fakat bir sorum daha olacak: Şimdi bende asuswrt-merlin yazılımı kurulu. QoS'u açmasam oyun oynarken arkada biri bir şey yaptığında ping oluşturur mu? Oluşturursa bu QoS'u nasıl aktif edeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-05 160743.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 158
Tamamdır sağolun bir deneyelim bakalım. İlk defa Fiberde bu hızlara çıkıyorum ilk testlerim. Sizede teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. İyi günler.

Merhaba tekrardan kolay gelsin. Konuyu biraz hortlatacağım ama sorunlarım var Normalde bir yandan oyun oynayan bir yandan da yayın yapan biriyim. Yeni gelen GigaFiber ile yayın yapmam problem olmuyor bitrate sorunumda kalmadı fakat yayın yaparken haliyle veri göndermek istediğimde internetin çoğu oraya gittiğinden yayın bana problem çıkartıyor. Aslında bufferbloat QoS yöntemiyle bu dertlerden arınmıştım ama GigaFiber'e geçtiğimde QoS açık iken bana problem çıkartıyor. Mesela merlin wrt yüklü ASUS cihazımda QoS açık ve cake modunda 160 Mbps'yi geçemiyor. Diyelim ki cake modunda kullanmadım uyarlanabilir modda oto ayarlarda kullandım bu sefer de 450'lerde kalıyor. Hızı manuel ben belirliyim dediğimde de 850 yaptığımda 500 mbpslerde kalıyor ama bufferbloat yine de uçuyor. Demem o ki bu konuda başka bir fikri olan bir arkadaş var mı? Konuyla bağlantılı olduğundan buraya yazdım farklı bir konu olarak da açabilirim.

Ekran görüntülerim;

1) QOS etkin Cake modu

2) Uyarlanabilir QOS Manuel 850 mbps ayarlarında

3) Uyarlanabilir QOS Otomatik ayarlarında

Dosya Ekleri

• uyarlanabilir oto qos.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 116
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş bir gigabit internet hızında QoS uygulamanın mümkün olmayacağını çünkü modemlerin içerisindeki işlem kapasitesinin bu hızla QoS yapabilecek seviyede olmadığını söyledi. Bu yüzden size tavsiyem bir gigabit internetiniz varsa QoS'i kapatmanız yönünde olacaktır. Ha yok, ben yine de kullanmak istiyorum derseniz işlem kapasitesi çok daha yüksek bir modeme geçmeniz gerekiyor gibi.

Yani zaten bir router alıp elimdeki modem/routerı AI mesh ile dağıtıcı olarak kullanma hayalim var fakat diğer routera 25 bin TL gibi bir para verip işin sonucunda istediğim şeyi bulamazsam vay halime olur gibi Bunu bir düşüneyim ya da bu hayalden vazgeçeyim. Tekrardan teşekkür ederim yardımınız için. Umarım hayatınız daha iyi olur. Profilo alışveriş merkezinde karşılaşmıştık. Diğer insanlar gibi yapmacık değilsiniz. Canı gönülden takip ediyorum. Seviliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…