Bütçe
1.500 TL
Cihazınız bu mu?

Dosya Ekleri

• ont-huawei-eg8145x6-10-188.webp
    ont-huawei-eg8145x6-10-188.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 23
Kısıtlanmış hocam arayüzde gözükmüyor.

Evet hocam cihaz bu.

Ben araştırdım siz bu Huawei cihazı bridge moduna alıp Kablonet online işlemlere girip ASUS routera PPoE bilgilerini VLAN ID'yi yazıp mı internete bağlandınız yoksa ASUS routerı Huawei'nin lan portundan çıkan kabloyu ASUS'un wanına takıp direk kullandınızmı 2.maddeyi yaptıysanız bufferbloatın b olması normaş.

Ben araştırdım siz bu Huawei cihazı bridge moduna alıp Kablonet online işlemlere girip ASUS routera PPoE bilgilerini VLAN ID'yi yazıp mı internete bağlandınız yoksa ASUS routerı Huawei'nin lan portundan çıkan kabloyu ASUS'un wanına takıp direk kullandınızmı 2.maddeyi yaptıysanız bufferbloatın b olması normaş.
Birincisini yaptım hocam.

Hocam Kablonet'in kendi GPON altyapısı.

İnternette kasma donma yavaşlık yoksa gerek yok b o kadar da kötü değil ChatGPT'ye sordum bunu alacaksınız https://www.hepsiburada.com/tp-link-mc220-l-gigabit-ethernet-medya-donusturucu-pm-bd301859 bir tanede OpenWrt destekli SFP modeller ve yazılımlar forumda var ama AliExpress'ten değil ikinci el sitelerinde satılıyor oradan alabilirsiniz rehber var forumda SFP'yi Media convertere takıp lan kablosunu ASUS'un WAN portuna takcaksınız ama bunun için ONT bilgileri gerekiyor sizin modeminizde ONT sayılır arayüzdede öyle yazıyor onun bilgilerini yeni SFP'ye girerseniz olacağını düşünüyorum forumda birindede Huawei router vardı direk fiber giriyordu Superonline o harici Superonline logolu ONT alarak çözmüştü Kablonet'in ONT'si yok ama o yüzden çözüm bu.