Elimde bana internet sağlayıcısı tarafından verilmiş bir modem var ve ONT desteği var yani fiber kablo direkt olarak modeme bağlanıyor. Ben de router almak istiyorum fakat bu ONT olayı biraz işi karıştırıyor. Yeni bir ONT cihazı alıp direkt olarak kullanabilir miyim? Veya elimdeki bu modemi ONT cihazıymış gibi kullanabilir miyim?
Detaylar
Kim cevapladı?Elimde bana internet sağlayıcısı tarafından verilmiş bir modem var ve ONT desteği var yani fiber kablo direkt olarak modeme bağlanıyor. Ben de router almak istiyorum fakat bu ONT olayı biraz işi karıştırıyor. Yeni bir ONT cihazı alıp direkt olarak kullanabilir miyim? Veya elimdeki bu modemi ONT cihazıymış gibi kullanabilir miyim?
Elindeki cihazı ONT olarak kullanabilmek için cihazı köprü moduna alman lazım eğer köprü modu yoksa ayrıyeten ONT kullanmak zorundasın istersen servis sağlayıcısından ayrı ONT gerektiren bir router iste böylece satın alacağın routera PPPoE bilgilerini girip kullanabilirsin ya da elindeki cihazın içinden ONT bilgilerini alıp kendi alacağın ONT'ye aktarabilirsin.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Tahmin edeyim. Bu SuperOnline ve size verilen cihaz HG8245X6-10. Doğru mu?
Sadece ONT görevi görmesini sağlamak için köprü moduna almak gerek. Ama maalesef bunu yapmak SuperOnline'ın verdiği modemlerde mümkün değil.
SuperOnline'dan cihaz değişimi ve ayrı ONT istediğinizi belirtin. Muhtemelen kabul etmeyecekler. Etseler bile size ayrı ücret çıkaracaklar.
Diğer bir çözüm ise Huawei MA5671A GPON SFP alıp Keenetic Hero gibi SFP portu olan router kullanmak. Ama bu daha pahalı ve zor bir sonuç. Ki zaten Huawei GPON SFP bulmak artık daha zorlaştı.
Sadece ONT görevi görmesini sağlamak için köprü moduna almak gerek. Ama maalesef bunu yapmak SuperOnline'ın verdiği modemlerde mümkün değil.
SuperOnline'dan cihaz değişimi ve ayrı ONT istediğinizi belirtin. Muhtemelen kabul etmeyecekler. Etseler bile size ayrı ücret çıkaracaklar.
Diğer bir çözüm ise Huawei MA5671A GPON SFP alıp Keenetic Hero gibi SFP portu olan router kullanmak. Ama bu daha pahalı ve zor bir sonuç. Ki zaten Huawei GPON SFP bulmak artık daha zorlaştı.
Evet doğru nokta atışı attın dediğin gibi köprü modu özelliğide yok ISS arayıp ONT isteyerek şansımı deneyeceğim NYTMARE arkadaşın dediği gibi ONT bilglerini alıp yeni ONT'ye aktarmak mümkün mü veya böyle bir şey söz konusumu bilgin var mı?Tahmin edeyim. Bu SuperOnline ve size verilen cihaz HG8245X6-10. Doğru mu?
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bildiğim kadarıyla bazı şeyleri klonlamak mümkün ama bazı şeyleri değil. Yani sizin aldığınız ONT cihazının çalışmama ihtimali yüksek. Çünkü ONT'yi müşteriye özel teşhis ediyorlar.Evet doğru nokta atışı attın dediğin gibi köprü modu özelliğide yok ISS arayıp ONT isteyerek şansımı deneyeceğim NYTMARE arkadaşın dediği gibi ONT bilglerini alıp yeni ONT'ye aktarmak mümkün mü veya böyle bir şey söz konusumu bilgin var mı?
İlla klonlama ile uğraşacaksanız Huawei MA5671A GPON SFP bulmak daha mantıklı. Ben kendim öyle kullanıyordum. Bana da HG8245X6-10 vermişlerdi. Ben de Keenetic Hero ve Huawei GPON SFP'ye geçmiştim. Şöyle:
Keenetic Hero GPON SFP+ ONT Rehberi - YouTube
Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir? | Techolay Sosyal
Ya SOL'dan ayrı ONT ve modem isteyin, ya da GPON SFP çözümüne odaklanın.
Alessandro Del Piero
Başarılı
Bir soru sormak istiyorum. Bu ont cihazı türk telekom vesaire ise de mi aynı oluyor değişmiyor?Bildiğim kadarıyla bazı şeyleri klonlamak mümkün ama bazı şeyleri değil. Yani sizin aldığınız ONT cihazının çalışmama ihtimali yüksek. Çünkü ONT'yi müşteriye özel teşhis ediyorlar.
İlla klonlama ile uğraşacaksanız Huawei MA5671A GPON SFP bulmak daha mantıklı. Ben kendim öyle kullanıyordum. Bana da HG8245X6-10 vermişlerdi. Ben de Keenetic Hero ve Huawei GPON SFP'ye geçmiştim. Şöyle:
Keenetic Hero GPON SFP+ ONT Rehberi - YouTube
Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir? | Techolay Sosyal
Ya SOL'dan ayrı ONT ve modem isteyin, ya da GPON SFP çözümüne odaklanın.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Evet, ONT'ler her firmada müşteriye özel teşhis ediliyor. TurkNet, Turk Telekom vb hepsi seri numarası, MAC adresi, vb hepsini kurulum öncesi veya sonrası müşteri hesabı ile ilişkilendiriyor. O cihaz o hat dışında çalışmıyor.Bir soru sormak istiyorum. Bu ont cihazı türk telekom vesaire ise de mi aynı oluyor değişmiyor?
Bu yüzden biz GPON SFP takarken kendi ONT'mizdeki bilgileri klonluyoruz.
Yeni konular
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-
-