ati0728

Gelişen
Elimde Kablonet 100/20 Mbps internet, Netmaster Infinity 401 ve ASUS DSL AX82u modem var. İnternet eve koeksiyel kablo ile geldiği için Netmaster modemi Wi-Fi kapatıp bridge moda alıyorum ve LAN kablosundan aldığım interneti WAN portuyla ASUS modeme çektim. Bu noktadan sonra ASUS modem arayüzüne giridiğimde hangi kurulum ve ayarları yapacağımı ve oyun için gerekli port ayarları ve ping düşürme işlemlerini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tek isteğim sorunsuz online FC (FIFA) 25 oynayabilmek. Bilgisi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar desteğinizi bekliyorum. :temenni::kırmızıkalp:

Son düzenleme:
Netmaster cihazları bridge moda almak o kadar kolay değil. Alsanız bile IP vermeyebiliyor. Neden peki? Çünkü Netmaster 🤡 Çünkü Türksat gırtlağınıza ne sokarsa onu yemek zorundasınız 🤡

Neyse, alamadınız ama hadi aldınız diyelim. Asus DSL modemi sıfırlayın. Sonra da cihazı Router modunda kurun.

Şu video fikir verir ama Kablonet’te PPPoE yok. Ona göre otomatik IP alır gibi bir seçenek seçin.

Yani video fiber için. Size tam uymaz, fikir versin diye paylaşıyorum.

Videoyu yapan benim. Kablonet için de yapabilirdim ama kablonet hattım yok.

Takıldığınız yerde konuya yazın, müsait olursam bakarım. Benden başka da ancak bu konuya iki kişi falan bakar koca ülkede.

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
DOCSIS'te PPPoE yok. Modeminiz IP vermediği sürece yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Durumu ASUS teknik servisle paylaştım bana şöyle bir kurulum önergesi geldi fakat işe yarayacağından emin olamadım. Uğraşmaya değer mi @Recep Baltaş kardeşim?

Yönlendiricinin IP adresi, Media Bridge kurulumundan sonra değişecektir. Yönlendiricinin IP adresini bulmak için lütfen önce Device Discovery Utility'yi indirip yükleyin. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen [ASUS Device Discovery SSS] bölümüne bakın.

Adım 1.

Bilgisayarınızı kablolu veya Wi-Fi bağlantısıyla yönlendiriciye bağlayın ve yönlendiricibizin LAN IP'si Veya yönlendirici URL'si http://www.asusrouter.com WEB GUI'ye ekleyin.

açıklama

Not: Daha fazla bilgi edinmek için Yönlendirici ayar sayfasına nasıl girilir konusuna bakın.

Adım 2. Web GUI'ye ilk kez giriş yaptığınızda otomatik olarak Hızlı İnternet Kurulumu (QIS) sayfasına yönlendirileceksiniz.

[ Gelişmiş Ayarlar ]'a tıklayın

açıklama

Adım 3. [ Çalışma modunu seç ] öğesine tıklayın

açıklama

Adım 4. [ Medya köprüsü ] öğesine tıklayın

açıklama

Adım 5. Wi-Fi sinyallerini arayın

açıklama

Adım 6. Başka bir yönlendirici bağlantısının Wi-Fi ağ adını ( 2, 4 GHz veya 5 GHz ) seçin ve tıklayın. Örnek olarak RT-AC68U 5 GHz'i ele alalım.

açıklama

Adım 7. Wi-Fi'nin ağ anahtarını yazın ve [ İleri ]'ye tıklayın.

açıklama

Adım 8. [ Otomatik IP ]'ye tıklayın

açıklama

Adım 9: Medya köprüsü ayarı tamamlandı.

Mod değiştikten sonra Aygıt Keşfi'ni kullanarak yönlendiriciye bağlanabilir ve bağlantı durumunu kontrol edebilirsiniz.

açıklama

Media Bridge'de Router'ın GUI'sine nasıl girilir?

Adım 1.
ASUS Device Discovery yardımcı programını açın ve ardından bilgisayarınızı Wi-Fi veya Ethernet kablosu aracılığıyla yönlendiriciye bağlayın.

Bilgisayarınızı Router'a bağladıktan sonra kablosuz router'ınızın IP adresini bulmak için Ara butonuna tıklayıp ardından IP adresi'ne tıklayabilirsiniz.

açıklama

Adım 2. Giriş sayfasında yönlendiricinizin kullanıcı adını ve şifresini girin ve ardından [ Oturum Aç ] öğesine tıklayın.

Adım 3. Artık ASUS Kablosuz Yönlendiricinizin ayarlarını yapılandırmak için Web GUI'yi kullanabilirsiniz.

açıklama

SSS

1. Yönlendiricideki çalışma modunu nasıl değiştirebilirim?

Yönetim
-> İşlem moduna gidin. Medya köprüsünü seçin ve Uygula'ya tıklayarak kaydedin.

açıklama

2. Yönlendiricinin ağ durumu Media Bridge'e bağlı olduğunu gösteriyor ancak internete bağlanamıyor.

açıklama

Kullanıcının, sinyal iletim mesafesinin sinyal gücünü etkilemesini önlemek için yönlendiricinin yerleşimini kablosuz cihaz istemcisine yakın ayarlaması ve kablosuz yönlendirici ile istemci arasındaki mesafeyi kısaltması önerilir.

Not: Wi-Fi 2,4 GHz ve 5 GHz olarak ikiye ayrılır. 2,4 GHz sinyal iletim mesafesi 5 GHz'den daha uzundur, ancak 5 GHz'den daha yavaştır. 5 GHz sinyal iletim mesafesi daha kısa olmasına rağmen hızı daha yüksek olabilir.

Kablosuz cihazınızın bağlantısı sık sık kesiliyorsa, öncelikle kablosuz cihazınızın Wi-Fi'ya (2, 4 GHz veya 5 GHz) bağlı olup olmadığını kontrol edebilir ve Wi-Fi bağlantısı kesildiğinde kablosuz cihaz ile yönlendirici arasındaki mesafeyi teyit edebilirsiniz.

3. Media Bridge kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarım internete bağlanamıyor ve WEB GUI'ye erişemiyor.

Lütfen yönlendiricinizi varsayılan ayarlara sıfırlayın ve yönlendiriciyi tekrar kurmak için Hızlı İnternet Kurulumu'nu izleyin.

Yönlendiriciyi fabrika varsayılan ayarlarına nasıl sıfırlayacağınız hakkında bilgi için lütfen [Kablosuz Yönlendirici] Yönlendiriciyi fabrika varsayılan ayarlarına nasıl sıfırlarım? konusuna bakın.

(Yardımcı Program / Yazılım) nasıl edinilir?

En son sürücüleri, yazılımları, donanım yazılımlarını ve kullanıcı kılavuzlarını ASUS İndirme Merkezi'nden indirebilirsiniz.

ASUS İndirme Merkezi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen bu bağlantıya bakın.

ASUS'u seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör: