zalfo430

Gelişen
TTNET kullanıyorum modemimde DSL çalışmıyordu bu sabah ekipler gelmiş DSL kablosunu yenilemişler eve geldiğimde hız testi yaptım ve hat değerlerine baktığımda sonuçlar normaldi sıkıntı yoktu. Kablolar dağınıktı etrafı düzeltmek için DSL kablosunu modemden çıkardım, düzenledikten sonra tekrar taktım şimdi yine DSL ışığı yanmıyor ilginç bir şekilde. Kabloya zarar falan vermedim, kafayı yiyeceğim 4 gündür internet yok ve işim internette. :D

Ne yapabilirim? Tenda V12 kullanıyorum, modemde sıkıntı olabilir mi? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Kablo kafası oturmamış olabilir başka bir sorun da olabilir TT'yi çağır en iyisi ISS'e söylersen kayıt açalar.

Kabloyla oynandıktan sonra sıkıntı olduysa demek ki kabloda sıkıntı var :D

Kablo kafası oturmamış olabilir başka bir sorun da olabilir TT'yi çağır en iyisi ISS'e söylersen kayıt açalar.
Tam oturmuştur bence kabloyu takınca çıt sesi geliyor. TT ekipleri sabah geldi yine gelirler mi sanmam..

Kabloyla oynandıktan sonra sıkıntı olduysa demek ki kabloda sıkıntı var :D
Yep yeni kablo taktılar çıkarınca bozulması saçma değil mi?

TT'nin Elit Ekibini çağırt. Ölçüm yapsınlar hatta falan.

Yani en son bu dediğinizi yaparım da yeni modem aldım kenetic N300 bakalım onda da sorun devam ederse. Kargo da şu an.

Son düzenleme:
Doğru yere takıyorsunuz değil mi kabloyu?
Evet.

Arkadaşlar bu arada benim DSL kablosunu tam olarak yenilememişler. Yaklaşık 50 metrelik bir kablo var onun 2-3 metresini kesip yeni DSL (gri renkte olan) takmışlar. Fotoğraf atıyorum.

DSL kablosu takılı ama sinyal yok modem üzerindeki INET (internet) ışığı kırmızı yanıp sönüyor.

Modem arayüzünde DSL bölümü. Operasyonel durum bölümünde Etkinleştiriliyor yazısıyla IDLE. L3 yazısı yazıyor döngü halinde. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum 4 gündür bağlantım yok…

IMG_0152.webp

IMG_0154.webp

IMG_0155.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet.

Arkadaşlar bu arada benim DSL kablosunu tam olarak yenilememişler. Yaklaşık 50 metrelik bir kablo var onun 2-3 metresini kesip yeni DSL (gri renkte olan) takmışlar. Fotoğraf atıyorum.

DSL kablosu takılı ama sinyal yok modem üzerindeki ınet (internet) ışığı kırmızı yanıp sönüyor.

Modem arayüzünde DSL bölümü. Operasyonel durum bölümünde etkinleştiriliyor yazısıyla idle. L3 yazısı yazıyor döngü halinde. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum 4 gündür bağlantım yok…

TT ile konuşun, dediğim gibi bir elit ekip baksın oraya. Sizin tarafınızdan yapılması gerekeni onlara da zaten yaptırmışsınız (Yarım yamalak yapmaları onların suçu!).

TT ile konuşun, dediğim gibi bir elit ekip baksın oraya. Sizin tarafınızdan yapılması gerekeni onlara da zaten yaptırmışsınız (Yarım yamalak yapmaları onların suçu!).
Sorunu çözdüm şu siyah bantla dsl kablosunu bantladıkları yeri bastırdım elimle sıkıştırdım ondan sonra sinyali almaya başladı. Şuanlık bir problem yaşamadım ama bufferbloat testinde yük altındayken ping +20 lerle başlıyor ondan sonra +350 lere kadar çıkıyor. Online oyunlarda sıkıntı yaşamadım ama bufferbloat testi hep kötü çıkıyor D civarı.

Kenetic n300 gelince tekrar yapıcam bufferbloat testini.

kn-2012 bufferbloat testi sonucu: https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=22f7ad02-ac6d-472c-a692-a72ec1ffe851

Son düzenleme: