ErenKalkan

Uzman
Modem değerlerim bu şekilde. Türk Telekom'un 2017 yılında taktığı kablo ile duruyor daha. Toplam galiba 3 tane ek var. İnternet kutusundan direkt modeme bağlı. Şu an TürkNet'teyim. Elektrikçilerle uğraşmak istemiyorum. Kablo ben alsam TurkNet yapabilir mi?

1749039094512.webp

Santrale uzaklığımız 140 metre. Maksimum hız 76 Mbps. Daha öncelerden 70'leri çok rahat görüyordum.

DSL altyapısında TürkNet, Telekom ekipleri ile çalışıyor. Yani hayır gelip kablonuzu kendileri değiştirmez. Ayrıca zayıflama değerinizde düşük. Abone yoğunluğu ile alakalı bir düşüş yaşıyor olma ihtimaliniz daha yüksek diye düşünüyorum. Yine de denemek isterseniz kabloyu elektrikçiye çektirebilirsiniz veya becerebilirseniz kendiniz yapabilirsiniz. Elektrikçi çağırıp doğru ekipmanlar ile çektirmenizi öneririm.

Son düzenleme:
DSL altyapısında TurkNet, Telekom ekipleri ile çalışıyor. Yani hayır gelip kablonuzu kendileri değiştirmez. Ayrıca zayıflama değerinizde düşük. Abone yoğunluğu ile alakalı bir düşüş yaşıyor olma ihtimaliniz daha yüksek diye düşünüyorum. Yine de denemek isterseniz kabloyu elektrikçiye çektirebilirsiniz veya becerebilirseniz kendinizde yapabilirsiniz. Elektrikçi çağırıp doğru ekipmanlar ile çektirmenizi öneririm.

Yani kabloda sıkıntı yok diyorsunuz? O zaman değişmicem.

Modem değerlerim bu şekilde. Türk Telekom'un 2017 yılında taktığı kablo ile duruyor daha. Toplam galiba 3 tane ek var. İnternet kutusundan direkt modeme bağlı. Şu an TurkNet'teyim. Elektrikçilerle uğraşmak istemiyorum. Kablo ben alsam TurkNet yapabilir mi?

Eki Görüntüle 152498

Santrale uzaklığımız 140 metre. Maksimum hız 76 Mbps. Daha öncelerden 70'leri çok rahat görüyordum.

Hocam bu konuda kimsenin fikrini bilmem ama kendi yaşadığımı aktarayım size. Direkten bizim bahçeye kadar bir kablo oradan yamayla farklı bir kabloya bağlanıp eve geliyordu. Bu kabloda 3-4 parça yama vardı ve 9 yıllıktı. Sürekli internette kesilmeler stabil olmayan internet ve düşük hız alıyorduk. TurkNet ekipleri Türk Telekom'un o bölgenin altyapısıyla ilgilendiğini ve onlardan üyelik almamız gerektiğini söylemişti fakat TurkNet iyi diye kablolamayı hallederiz diye düşünmüştük. Şansımıza o gün Türk Telekom ekipleri arkadaşımın evine uğramıştı. O sırada benim direkten bahçeye gelen kabloyu değiştirtme şansı buldum. Sadece o kabloyu değiştirmişlerdi. Bende diğer kabloyu değiştirmeye karar verip uzun bir DSL kablosu alıp direkten gelen kabloya kaliteli bir yama yaparak kendi odama kadar DSL kablosu çekip modeme bağladım. Ne internet kesilmesi ne stabilite sorunu ne de düşük hız sorunu kaldı. Bayağı etki ediyor açıkçası. Ben kabloyu yaparken su, yağmur, güneş gibi şeylere karşı çatı altından geçirdim açıkta kalan bazı yerlere poşet sardım yağmur suyu yıpratmasın diye. İşe yarıyor kısacası. Ama TurkNet altyapı kiminse o yapar demişti bize. Ekipman konusunda ekipler veya elektrikçiler bizim yaptığımız yama gibi değil de araya değişik bir şey koyarak direkt bağlantı sağlıyorlar biz telleri birbirine sarıp bantlamıştık.

Download değerinizi 65 Mbps sabitlemişler, santrale yakın oturduğunuza göre kalabalık bir bölgedesiniz 70-75 sabitlediklerinde kesinti yaşayacağınızı bildikleri için böyle yaptılar muhtemelen yine de talep edebilirsiniz. Kablo değiştirmenizin pek bir etkisi olmayacaktır.

Maalesef bakır kablolar kısa mesafelerde bile çok kayıp yaşatıyor. 140 metre hatrı sayılır bir uzaklık. 76 Mbps iyi bir değer, kablonun mahalleden kaçıp gitmediğine dua etmek lazım. Bu hız altyapınızın iyi olduğunu gösterir. Teoride 100 Mbps dense bile VDSL ile maksimum 80-85 görülüyor zaten.

Download değerinizi 65 Mbps sabitlemişler, santrale yakın oturduğunuza göre kalabalık bir bölgedesiniz 70-75 sabitlediklerinde kesinti yaşayacağınızı bildikleri için böyle yaptılar muhtemelen yine de talep edebilirsiniz. Kablo değiştirmenizin pek bir etkisi olmayacaktır.

Evet yaptılar bunu ben de biliyorum eskiden modeme Max 101000 KB değer gelirdi. Bir anda 65 sabitlendi.

Maalesef bakır kablolar kısa mesafelerde bile çok kayıp yaşatıyor. 140 metre hatrı sayılır bir uzaklık. 76 Mbps iyi bir değer, kablonun mahalleden kaçıp gitmediğine dua etmek lazım. Bu hız altyapınızın iyi olduğunu gösterir. Teoride 100 Mbps dense bile VDSL ile maksimum 80-85 görülüyor zaten.

O zaman ugraşmaya değmez. Gibi SNR değeri düşük ancak int hiç kopma yaşamadım bu zamana kadar.