Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
DSR, NVIDIA ekran kartlarında sanal olarak çözünürlük ayarlayan bir teknoloji. Elbette gerçek olması beklenemez. Çözünürlük artarsa ekran kartına yük biner ve işlemci yükü azalır. Kenar yumuşatma etkisi de görülür.
DSR | Dynamic Super Resolution Teknolojisi | NVIDIA
Dynamic Super Resolution, PC oyunlarını daha yüksek, daha ayrıntılı bir çözünürlükte renderleyerek bir HD monitörde 4K oyun deneyimi sunar.
www.nvidia.com
DSR, NVIDIA ekran kartlarında sanal olarak çözünürlük ayarlayan bir teknoloji. Elbette gerçek olması beklenemez. Çözünürlük artarsa ekran kartına yük biner ve işlemci yükü azalır. Kenar yumuşatma etkisi de görülür.
DSR | Dynamic Super Resolution Teknolojisi | NVIDIA
Dynamic Super Resolution, PC oyunlarını daha yüksek, daha ayrıntılı bir çözünürlükte renderleyerek bir HD monitörde 4K oyun deneyimi sunar.
www.nvidia.com
Yani işlemci yükü azalıyor, 4060 R5 5600 2K darboğaz olmaz değil mi?
@MehmetBey yapmaz hocam.
1080p'de bazen yapıyor teşekkürler.
DSR açınca bazıları islemciye de yük biniyor demişti, aklıma takıldı, teşekkürler.
- Makaleler
- 3
Hesaplanan piksel sayısı arttığı için işlemciye binen yükün az da olsa artması beklenir. Bahsedilen durum daha çok sabit çözünürlükte grafik ayarlarının artırılması durumunda geçerli. Onda bile frame hesabındaki darboğaz işlemci ise öyle olur. Burada ise çözünürlük artışı da söz konusu.
Hesaplanan piksel sayısı arttığı için işlemciye binen yükün az da olsa artması beklenir. Bahsedilen durum daha çok sabit çözünürlükte grafik ayarlarının artırılması durumunda geçerli. Onda bile frame hesabındaki darboğaz işlemci ise öyle olur. Burada ise çözünürlük artışı da söz konusu.
Anladım sağ olun.
MamiDigital
Yetkin
Arkadaşlar iyi günler. Benim bildiğim DSR özelliği ekran kartına yük verip işlemcideki yükü azaltıyor. Bazı arkadaşlar işlemciye de yük bindiriyor demiş. DSR tam olarak nedir?
DSR, Dinamik Çözünürlük anlamına gelir. NVIDIA tarafından geliştirilen bir görüntü geliştirme teknolojisidir. DSR, oyunları, monitörünüzün yerel çözünürlüğünden daha yüksek bir çözünürlükte oluşturarak çalışır ve ardından görüntüyü yeniden boyutlandırır. Monitörünüzün yerel çözünürlüğüne kadar görüntü kalitesini ve netliği artırır.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben DSR açtığımda görüntü güya artıyor ama ekran son derece bulanıklaşıyor. Bunun için görüntü bulanıklaşsın diyorsanız yapın. Ben şahsen darboğaz'ı tercih ederim.Yani işlemci yükü azalıyor, 4060 R5 5600 2K darboğaz olmaz değil mi?
Ben DSR açtığımda görüntü güya artıyor ama ekran son derece bulanıklaşıyor. Bunun için görüntü bulanıklaşsın diyorsanız yapın. Ben şahsen darboğaz'ı tercih ederim.
Bana grafikler daha iyi gibi geldi.