Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Herkese iyi akşamlar, iyi sosyaller.
Birkaç ay önce farklı bir laptopta kısa süreli Linux Mint kullanma fırsatım olmuştu, açıkçası tadı damağımda kaldı diyebilirim. O zamanlar çok fazla şans verememiştim.
Şu an kullandığım laptopta Windows 11 Pro lisansım olmadığı için, sistemi kendi lisansı olan Windows 11 Home sürümüne düşürme kararı aldım. KMS38 vb. yöntemlerle uğraşmak istemiyorum.
Madem sıfırdan kurulum yapacağım, bunu fırsat bilip dual boot kurayım dedim ve tekrar Linux Mint kurmaya karar verdim.
Kafamda şu şekilde bir disk bölümlendirme planı var:

EFI (1 GB) – Windows (200 GB) – Recovery – Linux Mint – Ortak Depolama Alanı

Ortak depolama alanını seçme sebebim Windows tarafının Linux ortamında erişilebilir olmasını istemiyorum, bu yüzden bu yapıyı düşündüm.
Sizce bu karar mantıklı mı, uzun vadede bir sorun çıkarır mı?

Laptopun kendi OEM Home lisansı var yoksa aktifleştirme konusunda sorunum yok ,sadece kendi lisansını kullanmak istiyorum.

Ext4 yaparsan Windows goremez.
Ama ortak sistemde işin olursa surekli sistem degiştirmek zorunda kalırsın.
Benim kullanım duzenim.(zorin daha kurmadım)

Dosya Ekleri

• 3.webp
    3.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 44
Ext4 yaparsan Windows goremez.
Ama ortak sistemde işin olursa surekli sistem degiştirmek zorunda kalırsın.
Benim kullanım duzenim.(zorin daha kurmadım)
Ben ortak alanı NFTS olarak kullanacağım sadece veri paylaşımı için Windows'a erişim istemiyorum. Ama paylaşımınız için teşekkür ederim 🙏🏻

NTFS yaparsan Windows erismiycek mi?
Windows erismesin diyorsan ext4 olası gerek degil mi, dostum.
Veya ben mi anlayamadım seni.
Windows ortamından veri çekmek zorunda kalmayayım diye ortak depolama alanı yapıyorum. Ortak depolamayı ikisinin de D diski olarak düşünün.