Selam hocalarım,

Windows 11'in yanına bir Linux dağıtımı kurmayı düşünüyorum. Bu işlem sırasında Windows 11’in ya da Linux’un bozulma ihtimali var mıdır? Bilgisayardaki donanım parçalarına herhangi bir zarar verir mi?

Dual boot kullanmanın olumsuz yönleri var mı? Ayrıca Linux konusunda yeniyim, hangi dağıtımı kurmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal vea yazılımsal bir sorun yaşatmaz. Ubuntu veya Linux Mint tavsiye ediyorum. İkiside kullanıcı dostu dağıtımlar.

Selam hocalarım,

Windows 11'in yanına bir Linux dağıtımı kurmayı düşünüyorum. Bu işlem sırasında Windows 11'in ya da Linux'un bozulma ihtimali var mıdır? Bilgisayardaki donanım parçalarına herhangi bir zarar verir mi?

Dual boot kullanmanın olumsuz yönleri var mı? Ayrıca Linux konusunda yeniyim, hangi dağıtımı kurmamı önerirsiniz?

Hocam Dual boot falan bırakın yav temiz kurulum yapın ben öyle yaptım 0 Linux bilgimle Windows'u komple sildim Linux kurdum Pop!_OS dağıtımını kullanıyorum çok iyi. Linux'u hiç kullanmayanlar çok abartıyor ama aşırı basit kullanması.

Sorun yaratmaz, sadece ekstra alan kaplar herhangi bir parçalarınıza zarar vermez. Windows Linux'u, Linux Windows'u etkilemez. Mint ya da Fedora kurabilirsiniz.

@messigoatgerisiyok, bence Pop!_OS kurulabilir. Linux'u 4. kuruşumda kurmuştum, açık konuşayım tam hatırlamıyorum ancak sanırım GNOME sevmediğimden dolayı silmiştim. NVIDIA ekran kartlarını güzel destekliyor ve kolay. Eğer derseniz ben mağaza olmadan Linux kullanabilirim, kesinlikle EndeavourOS denenebilir. Benim kurduğum 3 bilgisayarda da sıkıntısız şekilde çalıştı. Ubuntu ve Linux Mint öneriliyor genellikle yeni Linux öğrenen kişilere ancak bence ikisi de pek iyi değil. Çok fazla program ile doldurulmuş ve bazı kısımlarda çok otomatikleştirilmiş sistemlere sahipler. Bence Linux kullanırken biraz acı çekilmesi lazım, hem yazdığınız komutların mantığını anlayabiliyorsunuz.

Ben ikinci sistem olarak Linux Mint kullanıyorum. Başlangıç için ve arayüz olarak en kolaylarından veya Fedora OS kurabilirsiniz.