@Ayhan Dönmez, hocam son bir şey sormak istiyorum. Ben bu RAM'leri ilk aldığımda XMP açık CL16-18-18-36 olarak çalışıyordu fakat BIOS'um eskiydi. BIOS güncelledikten sonra CL16-20-20-40 şeklinde çalışmaya başlamış. Bunu da dün fark ettim açıkçası. Bu bir sorun mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Hiçbir sorun olmaz.@Ayhan Dönmez, hocam son bir şey sormak istiyorum. Ben bu RAM'leri ilk aldığımda XMP açık CL16-18-18-36 olarak çalışıyordu fakat BIOS'um eskiydi. BIOS güncelledikten sonra CL16-20-20-40 şeklinde çalışmaya başlamış. Bunu da dün fark ettim açıkçası. Bu bir sorun mu?
Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Sayenizde bu konuda bayağı bir aydınlanma yaşadım.
- Makaleler
- 50
Yuksek frekansli RAM'ler kullanmadigin surece Daisy Chain ile T-Topology arasi farki hissetmen cok zor. Hele AM4'te Cezanne ve Renoir mimarili bir islemci kullanmiyorsan daha da zor.
Yorumunuza düzgün bir cevap yazmadan önce dediklerinizi araştırmam gerekiyor. Çünkü hiç aşina olmadığım bir konu.Yuksek frekansli RAM'ler kullanmadigin surece Daisy Chain ile T-Topology arasi farki hissetmen cok zor. Hele AM4'te Cezanne ve Renoir mimarili bir islemci kullanmiyorsan daha da zor.
- Makaleler
- 50
Daisy Chain: 4 RAM slotu olan ama 2 slota elverisli olan RAM topolojisi turu.Yorumunuza düzgün bir cevap yazmadan önce dediklerinizi araştırmam gerekiyor. Çünkü hiç aşina olmadığım bir konu.Akşam ilk işim bunlara bakmak olacak.
T-Topology: 4 RAM slotu olan ve 4 slota elverisli olan RAM topolojisi turu.
Renoir: Ryzen 4000 serisi APU veya APU kirmasi islemcilerin oldugu mimari.
Cezanne: Ryzen 5000 serisi APU veya APU kirmasi islemcilerin oldugu mimari.