PC her açılışta Windows mu Fedora mı kullanmak istediğimi soruyor. Ben Fedora seçip Windows kullanacağım zaman Windows'u manuel açmak istiyorum. Otomatik Fedora istiyorum yani. Bir diğer husus da 2K çözünürlüğü Windows desteklerken Fedora desteklemiyor. 4K kullanıyorum ve yüzde 250 ölçeklendirme yok bu çok önemli. Yüzde 200 çok küçük.
PC her açılışta Windows mu Fedora mı kullanmak istediğimi soruyor. Ben Fedora seçip Windows kullanacağım zaman Windows'u manuel açmak istiyorum. Otomatik Fedora istiyorum yani. Bir diğer husus da 2K çözünürlüğü Windows desteklerken Fedora desteklemiyor. 4K kullanıyorum ve yüzde 250 ölçeklendirme yok bu çok önemli. Yüzde 200 çok küçük.
Dediğinizi pek anlayamadım ama biraz isteğinizi açsanız. sudo apt-get install grub-customizer ile grub-customizer’i indirip grub’u düzenleyebilirsiniz.
Dediğinizi pek anlayamadım ama biraz isteğinizi açsanız. sudo apt-get install grub-customizer ile grub-customizer’i indirip grub’u düzenleyebilirsiniz.
Küsuratlı ölçekleme GNOME'da biraz uğraştırıcı hocam. Ve bulanık bir görüntü alabilirsiniz. Gnome tweaker üzerinden yazı fontunun boyutunu arttırabilirsiniz. Okumanızı kolaylaştırabilir.
Bu KDE/GNOME gibi masaüstü ortamlarından ziyade XWayland problemi hocam. Fotoğraflarda falan çok rahatsız edici olacağını sanmıyorum. Ancak yazılarda rahatsız edici görünebilir.
Çözüm olarak web tarayıcınızı Wayland'da çalışmaya zorlayabilirsiniz.
Bu KDE/GNOME gibi masaüstü ortamlarından ziyade xwayland problemi hocam. Fotoğraflarda falan çok rahatsız edici olacağını sanmıyorum. Ancak yazılarda rahatsız edici görünebilir.
Çözüm olarak web tarayıcınızı Wayland'da çalışmaya zorlayabilirsiniz.
Bu ayarlamalar insanı bazen çok bezdiriyor hocam, Linux'un eksik olduğu en önemli nokta bu olabilir. Yakın gelecekte umarım daha kullanıcı dostu bir ortam sunabilirler.