PC her açılışta Windows mu Fedora mı kullanmak istediğimi soruyor. Ben Fedora seçip Windows kullanacağım zaman Windows'u manuel açmak istiyorum. Otomatik Fedora istiyorum yani. Bir diğer husus da 2K çözünürlüğü Windows desteklerken Fedora desteklemiyor. 4K kullanıyorum ve yüzde 250 ölçeklendirme yok bu çok önemli. Yüzde 200 çok küçük.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bu rehber ile GRUB süresini 0'a ayarlayabilirsin ama tavsiye etmem:PC her açılışta Windows mu Fedora mı kullanmak istediğimi soruyor. Ben Fedora seçip Windows kullanacağım zaman Windows'u manuel açmak istiyorum. Otomatik Fedora istiyorum yani. Bir diğer husus da 2K çözünürlüğü Windows desteklerken Fedora desteklemiyor. 4K kullanıyorum ve yüzde 250 ölçeklendirme yok bu çok önemli. Yüzde 200 çok küçük.
GRUB menüsünü nasıl silebilirim?
Dediğinizi pek anlayamadım ama biraz isteğinizi açsanız. sudo apt-get install grub-customizer ile grub-customizer’i indirip grub’u düzenleyebilirsiniz.
forum.pardus.org.tr
Bu rehber ile GRUB süresini 0'a ayarlayabilirsin ama tavsiye etmem:![]()
GRUB menüsünü nasıl silebilirim?
Dediğinizi pek anlayamadım ama biraz isteğinizi açsanız. sudo apt-get install grub-customizer ile grub-customizer’i indirip grub’u düzenleyebilirsiniz.forum.pardus.org.tr
2 sn falan yapacağım.
Yüzde 250 yapamaz mıyım ölçeği?
Bir de ekran hafif kasıyor gibi geliyordu da NVIDIA driver kurunca düzelir mi?
- Makaleler
- 4
GNOME çöpünü kullanmadığım için tam bilmiyorum, şuna bir bak:2 sn falan yapacağım.
Yüzde 250 yapamaz mıyım ölçeği?
Neden çöp? Bence daha estetik.
Masaüstüne kısayol ekleyememek çok kötü ama. Ben yapamadım deyip uğraşırım diyordum da videoda da yok galiba özelliği eklememişler.
Küsuratlı ölçekleme GNOME'da biraz uğraştırıcı hocam. Ve bulanık bir görüntü alabilirsiniz. Gnome tweaker üzerinden yazı fontunun boyutunu arttırabilirsiniz. Okumanızı kolaylaştırabilir.
Şu eklentiye bakabilirsiniz hocam masaüstüne kısayol eklemek için Add to Desktop - GNOME Shell Extensions
Masaüstüne ikon eklemek için de şu eklentiye ihtiyacınız olabilir Gtk4 Desktop Icons NG (DING) - GNOME Shell Extensions
Şu eklentiye bakabilirsiniz hocam masaüstüne kısayol eklemek için Add to Desktop - GNOME Shell Extensions
Masaüstüne ikon eklemek için de şu eklentiye ihtiyacınız olabilir Gtk4 Desktop Icons NG (DING) - GNOME Shell Extensions
Instagram'daki hikayeleri nasıl görüntüleyeceğim? KDE bulanıklaştırmadan yapıyor mu?
Benim Linux maceramın sonuna gelindi çok sıkıcı göründüğü gibi uğraşması zevkli gelmedi Windows devam.
Benim Linux maceramın sonuna gelindi çok sıkıcı göründüğü gibi uğraşması zevkli gelmedi Windows devam.
Son düzenleme:
Instagram'daki hikayeleri nasıl görüntüleyeceğim? KDE bulanıklaştırmadan yapıyor mu?
Bu KDE/GNOME gibi masaüstü ortamlarından ziyade XWayland problemi hocam. Fotoğraflarda falan çok rahatsız edici olacağını sanmıyorum. Ancak yazılarda rahatsız edici görünebilir.
Çözüm olarak web tarayıcınızı Wayland'da çalışmaya zorlayabilirsiniz.
Bu KDE/GNOME gibi masaüstü ortamlarından ziyade xwayland problemi hocam. Fotoğraflarda falan çok rahatsız edici olacağını sanmıyorum. Ancak yazılarda rahatsız edici görünebilir.
Çözüm olarak web tarayıcınızı Wayland'da çalışmaya zorlayabilirsiniz.
Vazgeçtim teşekkür ederim.
Bu ayarlamalar insanı bazen çok bezdiriyor hocam, Linux'un eksik olduğu en önemli nokta bu olabilir. Yakın gelecekte umarım daha kullanıcı dostu bir ortam sunabilirler.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-