Mirasta dedemin kardeşleri ve onların torunları da var. Haliyle davada sürekli bir uzama mevcut ve dava açılalı tam 5 yıl oldu. Bizim bu süreçten kurtulma veya davayı hızlandırma adına yapabileceğimiz bir şey var mı? Sanırım miras 3 ana kardeş arasında dağılmış ve onların da torunlarına intikal ettiği için bayağı bir hissedar var.

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Dava sonucu müzayede usulü ihale ile satılacaktır. Genelde piyasa fiyatının altına gidiyor bu durumda. Yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla izale-i şuyu davası var ortada ve sanırım mirasçı sayısı fazla. Mirasçı sayısının fazla olmasından kaynaklı olarak özellikle tebligat işleri sebebiyle, yine belki dava devam ederken taraflardan ölenler olduysa ölen kişilerin mirasçılarını davaya dahil etmek için gereken işlemler sebebiyle ve başkaca usulü işlemler sebebiyle dava bir miktar (Evet bir miktar :)) uzamış.

Siz davacı mısınız, davalı mısınız veya dahili davalı mısınız? Şu an için güncel taraf sayısı nedir?

Dava şu an ne aşamada bilmiyorum ama hangi aşamada olursa olsun özel bir hızlandırma yöntemi yok tabii ki. Yine de genel olarak şunları söyleyeyim:
  • Mahkemenin kurduğu ara kararlar ile tarafınıza bir işlem yapmak için süre verildiyse geciktirmeden gereğini yapın.
  • Mahkemenin kurduğu ara kararlar ile başka bir yere müzekkere yazılım bilgi belge talep edilecekse, hem belli zamanlarda mahkeme kalemine gidip memurlara hatırlatabilirsiniz hem de mahkeme müzekkereyi yazdı diyelim, kime yazdıysa ilgili kurumu arayıp çabuk cevap vermesini sağlayabilirsiniz.
  • Herhangi bir sebeple tebligat yapılıyorsa, tebligatların ilgili kişilere gönderilip gönderilmediğini sorgulayıp kontrol edin. Teslim edilmeyenler için yeniden tebligat işlemlerinin gecikmeksizin yapılması için mahkemeden talep bulunun.
Genel olarak bunları söyleyebiliriz. Ancak yine de müdahale edemeyeceğiniz şeyler var. Mesela yeni duruşma günlerinin ne kadar ileri tarihe erteleneceği. 3 ay erteleyen mahkeme de var 6 ay erteleyen mahkeme de var maalesef.

İzale-i şuyu davasında karar çıkınca hemen bitmiyor, gerekçeli kararın herkese tebliğ edilmesi ve itiraz sürelerinin geçmesi gerek. O aşamada da tebligatlar sebebiyle biraz uzama yaşayacaksınız. :) Olur da biri karara itiraz ederse, eyvah diyeyim. :)

Sonra satış aşamasına geçeceksiniz ama öyle hemen satış günü verilmiyor. Yeniden kıymet takdiri yapılacak, bilirkişi raporu yeniden herkese tebliğ edilecek, kıymet takdirine itiraz eden olacak mı olmayacak mı o belli olacak, itiraz edilirse ki o da ayrı bi davadır, kıymet takdirine itiraz üzerine açılan davanın sonuçlanması beklenecek, bütün bunlardan sonra satış ilanı verilecek. :)

Biz dava eden değiliz dahil olanız ve devamlı birileri işlem yaptığı için uzamakta.
Detayları size eve gidince aktaracağım.
Ama sallamıyorsam en aşağı 60 kişi var.

En son Erzurum mahkemesine taşındığını biliyorum o kadar.

Biz dava eden değiliz dahil olanız ve devamlı birileri işlem yaptığı için uzamakta.
Detayları size eve gidince aktaracağım.
Ama sallamıyorsam en aşağı 60 kişi var.

En son Erzurum mahkemesine taşındığını biliyorum o kadar.
Eve geçtiğinizde detayları verirsiniz.

Yine de yukarıda söylediklerim hala geçerli. Üstelik davalı/dahili davalı pozisyonundaymışsınız. Davacı taraf ve varsa vekili (Muhtemelen avukatı vardır.) yeteri kadar iyi ilgilenemiyor olabilir davayla.