Annemin rahmetlik annesinden kalan ev 6 kardesler evi satmak istiyor. Bu ev satilmasi icin yapilmasi gereken hukuki yol nedir, ne kadar surede sonuclanir?
Dava acacagiz onun icin arastirma yapiyorum.Kısaca mirasçıların adına veraset ilamı çıkarılır.Miras paylaşımı yapılıpherkes satışa onay verdikten sonra ev satılır. Eğer bir kişi satmak istemezse dava açmak zorunda kalırsınız ortaklığın giderilmesi için. Eğer herkes onay verirse kısa sürede satarsınız.
Merhaba,
Ne kadar süre alır? 1 evi ve 2 maasi olan teyzem eve kiracı sokmus biz zor durumda kaliyoruz.Merhaba,
Ortaklığın giderilmesi davası açacaksanız kanun gereği öncelikle zorunlu arabuluculuk sürecini başlatacaksınız. Arabuluculuk sürecinde anlaşamazsanız ondan sonra dava açabilirsiniz.
Arabuluculuğu ve davayı tapudaki bütün hissedarlara yönelteceksiniz. 6 kardeşler ise tebligatların yapılması çok zor olmaz ve tebligat yüzünden sık sık duruşma ertelenmez. Bir kere keşif olur, bilirkişi incelemesi olur yani, ondan sonra karar verilir.
Karardan sonra dosyayı satış memurluğuna taşıyıp ilgili masrafları da yatırdığınızda satış günü alıp taşınmazı sattırırsınız.
Bulunduğunuz şehirdeki mahkemelerin yoğunluğuna göre değişir ama yine de ortalama 1 yıl sürer diye düşünebilirsiniz.Ne kadar süre alır? 1 evi ve 2 maasi olan teyzem eve kiracı sokmus biz zor durumda kaliyoruz.
Bulunduğunuz şehirdeki mahkemelerin yoğunluğuna göre değişir ama yine de ortalama 1 yıl sürer diye düşünebilirsiniz.
Kiracı ile görüşün, kiracıyı tahliye ettirmeye ve kiradan annenizin de pay almaya hakkı var. Bunlar olmadığı takdirde bunlara yönelik de dava açabilirsiniz.
Miras mallarının paylaşılması, yönetilmesi hiçbir ailede kolay olmuyor zaten. Hep bir sorun çıkıyor ve çözüm için illaki birilerinin yolu adliyeye düşüyor. Kolay gelsin diyeyim şimdiden.O kadar kötü ve bencil insanlarki varsa yoksa kendileri. Annem dunyanin en saf insani. Istesem gider zorla cikartirim. Suriyeliye vermis bir de. Şaka gibi. Annem yanimda dursa azicik dinlese beni keske. Bugün satacagini soyledi bende yol ariyorum simdi dediginiz gibi yapayim. Bunlarla anlasilmiyor.
Teşekkürler avukat bey.Miras mallarının paylaşılması, yönetilmesi hiçbir ailede kolay olmuyor zaten. Hep bir sorun çıkıyor ve çözüm için illaki birilerinin yolu adliyeye düşüyor. Kolay gelsin diyeyim şimdiden.