Ubuntu'ya biraz baktım merak ettim Microsoft ile de iş birliği var mış deneyeceğim. Ubuntu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ubuntu'ya biraz baktım merak ettim Microsoft ile de iş birliği var mış deneyeceğim. Ubuntu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Paket yönetimi ve GNOME ayarları dışında Fedora'dan pek bir farkı yok. KDE kullanan Kubuntu'yu deneyebilirsin, küsuratlı ölçeklemeyi yanlış hatırlamıyorsam destekliyordu.

Paket yönetimi ve GNOME ayarları dışında Fedora'dan pek bir farkı yok. KDE kullanan Kubuntu'yu deneyebilirsin, küsuratlı ölçeklemeyi yanlış hatırlamıyorsam destekliyordu.

Kubuntu'yu farklı bir ekip geliştiriyormuş diye okudum her şeyi aynı mı? KDE kurmaya uğraşırım sorun olmaz NVIDIA sürücülerini otomatik destekliyor Fedora kadar uğraştırmaz ve üşendirmez beni.

@6737 Ubuntu'yu indirdiğim için üşeniyorum açıkçası.

GNOME yerine KDE aldığı için varsayılan fotoğraf gösterici uygulama gibi iç uygulamalar ve masaüstü düzenleri farklı ancak daha önce Windows kullandıysanız KDE'de çok yabancılık çekmezsiniz.
Ekip olarak çok farklı değiller diye biliyorum, hatta Kubuntu'nun güncelleme notları gibi dosyalar bile Ubuntu'nun sitesinde paylaşılıyor. Ekip tamamen aynı olmasa da ortak çalışanlar var.

@6737 Kubuntu indireyim daha iyi olur zaten KDE kullanmak zorundayım ölçeklendirme için. Ubuntu her zaman GNOME mu kullandı k KDE'den mi geliyor?

Ubuntu her zaman GNOME mu kullandı k KDE'den mi geliyor?
Kubuntu'daki K büyük ihtimalle KDE'den geliyor, KDE ekibi program isimlerini K.. olarak biçimlendirmeyi sever.
Ubuntu eskiden Unity isimli bir masaüstü ortamını kullanıyordu, daha sonra bu masaüstü ortamının geliştirmesi durunca Gnome'a geçtiler.
Kubuntu indireyim daha iyi olur zaten KDE kullanmak zorundayım ölçeklendirme için.
Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

@Silinen üye denedim zaten Linux'a kızan biri uğraşanlar için çpk güzel demez bence.

Kubuntu'daki k büyük ihtimalle KDE'den geliyor, KDE ekibi program isimlerini K.. olarak biçimlendirmeyi sever.
Ubuntu eskiden Unity isimli bir masaüstü ortamını kullanıyordu, daha sonra bu masaüstü ortamının geliştirmesi durunca GNOME'a geçtiler.

Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

Ubuntu'yu yazdırıyorum şimdi. Deneyeyim live versiyonu. Swvmezsem Fedora kullanırım. GNOME çok güzel geliyor yine de. KDE yerine Windows kullanasım geliyor.