Dualboot FydeOS BIOS'ta gözükmüyor

ARDACD

Yetkin
Selam. Bende şu an Windows 8.1 kurulu (UEFI olarak) ve ben de yine UEFI olarak yanına FydeOS kurdum ama kurduktan sonra BIOS'ta sadece Windows göründü ama FydeOS görünmedi. Sadece FydeOS değil aynı şeyi BlissOS dualboot kurduktan sonra da yaşamıştım. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Kurduğunuz işletim sisteminin boot managerı kurulmamış olabilir. FydeOS kurarken multi-boot şeklinde mi kurulum yaptınız?
Kurulumdan önce Windows'dan bölüm ayırıp FydeOS canlı sisteminden multi-boot şeklinde kurmanız gerekiyor.

Evet hocam tam olarak doğru bir şekilde kurdum ve kurulumda Boot Manager olarak rEFInd vardı sadece ve onu da seçmiştim ama bu sorun sadece FydeOS'a özel değil BlissOS dualboot yaparken de aynı sorun olmuştu yani direkt olarak BIOS ile alakalı sanırsam.

BlissOS kurarken de EFI bölümü seçmemiş veya GRUB kurmamış olabilirsiniz, FydeOS'u rEFInd yerine normal UEFI boot managerla kurmayı deneyin. BIOS ile alakalı olduğunu düşünüyorsanız boot sıralamasında OS'ların olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Hocam boot sıralamasında Windows'tan başka bir şey çıkmıyordu ama şimdi çözdüm ben bunu. EasyUEFI diye bir tane program var ondan birkaç ayar yapıp kurulu olan ama BIOS'ta gözükmeyen işletim sistemlerini oradan el ile yarı manuel olarak BIOS'a ekleyebiliyormuşuz onu kullanarak ekledim ve oldu ben şimdi bunu BlissOS'ta da denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…