atlasrise

Becerikli
Merhaba, PlayStation 4 cihazımda oyun oynarken aniden DualShock 4 bağlantısı kesiliyor ve geri bağlayamıyorum. Ortadaki PS tuşuna basınca açık mavi ışık birkaç saniye yanıp sönüyor. Yalnızca PS4'ü kapatıp açınca düzeliyor. DualShock 4'ü sıfırlamayı denedim ancak fayda etmiyor. Nasıl bu sorunu çözebilirim?

Merhaba, PlayStation 4 cihazımda oyun oynarken aniden DualShock 4 bağlantısı kesiliyor ve geri bağlayamıyorum. Ortadaki PS tuşuna basınca açık mavi ışık birkaç saniye yanıp sönüyor. Yalnızca PS4'ü kapatıp açınca düzeliyor. DualShock 4'ü sıfırlamayı denedim ancak fayda etmiyor. Nasıl bu sorunu çözebilirim?
1. Bluetooth Bağlantısını Kontrol Et:
- PS4'ün Bluetooth bağlantı ayarlarına gidin.
- Bağlantılı denetleyicileri kontrol edin ve gerekirse sorunlu denetleyiciyi unutun.

2. Denetleyiciyi Sıfırlayın:
- DualShock 4'ün arkasında bulunan küçük sıfırlama düğmesine bir iğne veya benzeri bir araçla basın ve 5-10 saniye tutun.
- Denetleyiciyi tekrar bağlamayı deneyin.

3. Denetleyici ve PS4'ü Şarj Edin:
- Denetleyicinin tamamen şarj olduğundan emin olun. USB kablosuyla şarj edin.
- PlayStation 4'ü de fişten çekip 30 saniye bekledikten sonra tekrar açın.

4. Kablolu Bağlantı Deneyin:
- DualShock 4'ü USB kablosuyla PS4'e bağlayın ve böylece otomatik olarak bağlanmasını sağlayın.
- Kablolu bağlantı ile stabil çalışıyorsa, sorun Bluetooth bağlantısındır.

5. Sistem Yazılımını Güncelleyin:
- PS4’ün sistem yazılımı güncel mi kontrol edin. Güncel değilse güncelleyerek tekrar deneyin.

6. Diğer Wi-Fi Cihazlarını Kapatın:
- Etrafınızdaki diğer Bluetooth veya Wi-Fi cihazlarını kapatın, bu cihazlar sinyal karışıklığı yaratabilir.

7. PS4’ü Güç Tasarrufu Moduna Alın:
- Ayarlardan Güç Tasarrufu menüsüne gidin ve “USB Üzerinden Aygıtların Çalışmaya Devam Etmesini Sağla” seçeneğini devre dışı bırakın.

8. Farklı Bir Denetleyici Deneyin:
- Eğer mümkünse başka bir DualShock 4 ile aynı işlemleri tekrar yaparak sorunun denetleyicide mi yoksa konsolda mı olduğunu test edin.

Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay paylaşabilirsiniz.