Düğün yapmayı düşünüyor musunuz?

• Evet, düşünüyorum.

Oy: 7 14,0%
  • Hayır, düşünmüyorum.

Oy: 28 56,0%
  • Kararsızım.

Oy: 5 10,0%
  • Kız tarafı isterse mecburen düğün yaptıracağım.

Oy: 10 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    50
  • Anket kapandı .

143

Yetkin
Düğün yapmayı düşünüyor musunuz? Ankete katılmayı unutmayın ve düşüncelerinizi yorumlardan da belirtebilirsiniz.

Hayır düşünmüyorum, benim sevdiğim birkaç insan (sayıları 20 - 25 kişi falan zaten.) aynı şekil eşimin de sevdiği birkaç insanla beraber bildiğim çok güzel kır düğünü yapılabilecek doğa harikaları var ülkemizde. Güzel bir müzik sistemi, masalar, sandalyeler, alkol ve atıştırmalık masası, tertemiz bir düğün.

Eşim olacak kişinin de böyle düşünmesini isteyeceğim, çünkü ben hayatım boyunca görmediğim amcalar teyzeler eğlensin diye yarım milyon liralar harcayıp düğün organizasyonu dizemem.

Direkt düğün yapmamayı düşünüyorum.

Türkiye'deki kendim dahil gözlemlediğim tüm akrabalık ilişkilerinin %90'ı samimiyetsizlik üzerine inşa edilmiş.
Miras için birbirini parçalayanlar, dedikodu yapanlar... Türk akraba yapısı mâlesef ki böyle.

Düğün kültüründen nefret ederim, ömrümde 5 kere görmediğim tiplerin düğünüme gelecek olmasından daha çok nefret ederim.
Ha ne olur, başka kimsenin haberi olmadan eşim olacak hanımefendinin 1.'il derece akrabası, yani annesi babası kardeşi, benim 1.'il derece akrabalarım belki küçük bir kutlama yaparız yemek yeriz.

İleride eşim olacak hanımefendinin bu konu hakkında ne düşündüğü, ailesinin ne düşündüğü falan pek umurumda değil. Zaten böyle kimseye yararı olmayan kültürlere sahip çıkıp benim boşu boşuna borca girmemi göze alacak birisiyle falan ben evlenmem. Olmaz yani, ortak paydada buluşmayız.

O parayı araba, motor, ev, mobilya, teknolojik alet olarak değerlendiririm. Olmadı karımla tatilde yerim çatır çatır, el alemin çocuğu et yemeyiversin paramla. Çok da bir yerimdeydi af edersiniz.

Nikah yapıp akrabalardan altınları alacağım ve bir daha görüşmemek üzere herkesi engelleyeceğim. Kız tarafının da düğün isteme gibi bir durumu olamaz. Zengin damat bulsunlar zaten seçeceğim kadın da bu düşüncede olmaz.

Legal sex için boşa masraf gibi ama kararsız kaldım.

Güzel ve kafa dengi bir çıtır bulursam imam nikahı basar sonra yoluma bakarım.