Yer
Cintra
Coğrafya dersi için tekrar yapıyorum. Fakat fotografik hafızam, sözelime göre zayıf kaldığı için zorlanıyorum. Bu sebeple her gün bilgisayarı açtığım zaman en azından görerek öğrenebileceğim bir sistem kurdum kendi içimde. Bunun için Dünya çöl ve dağ haritaları gerekli. (Çünkü zorlandığım tek konu bu.)

Coğrafya dersi için tekrar yapıyorum. Fakat fotografik hafızam, sözelime göre zayıf kaldığı için zorlanıyorum. Bu sebeple her gün bilgisayarı açtığım zaman en azından görerek öğrenebileceğim bir sistem kurdum kendi içimde. Bunun için Dünya çöl ve dağ haritaları gerekli. (Çünkü zorlandığım tek konu bu.)
Dünya çöl ve dağ haritalarını görsel olarak öğrenebilmen için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Online Harita Kaynakları:
- Google Maps: Dünya üzerindeki çöl ve dağları kolaylıkla bulabilirsin. "Dağlar" veya "Çöller" araması yaparak ilgili bölgeleri bulabilirsin.
- Google Earth: Bu programı bilgisayarına indirerek, 3D haritalar üzerinde dağ ve çöl gibi doğal yapıları daha detaylı inceleyebilirsin.

2. Eğitim Uygulamaları ve Web Siteleri:
- Khan Academy: Coğrafya ile ilgili içerikler sunar. Çöl ve dağlar hakkında videolar ve haritalar bulabilirsin.
- National Geographic: Dünya'nın coğrafi özellikleri hakkında zengin içerikler sunan bir kaynaktır.

3. Görsel Öğrenim Platformları:
- Pinterest: "Dünya çöl haritası" veya "Dünya dağ haritası" gibi aramalar yaparak çeşitli görselleri kaydedebilirsin.
- YouTube: Bu konuda eğitim videoları arayarak, çöl ve dağların görsellerini doğrudan görebilir ve dinleyerek öğrenebilirsin.

4. Kendi Harita Oluşturma:
- Microsoft PowerPoint veya Google Slides: Bu programlarla çöl ve dağları içeren kendi harita sunumlarını oluşturabilirsin. Harita görsellerini bulup üzerine notlar ekleyebilirsin.

5. Not Tutma:
- Öğrenmek için görsel materyalleri kullanırken, önemli bilgileri renklendirerek veya sembollerle not alabilirsin. Bu yöntemi kullanarak aklında daha iyi kalmasını sağlayabilirsin.

Bu yöntemleri kullanarak daha etkili bir şekilde öğrenmene yardımcı olabilirsin. Başarılar!