İddia Dünya genelinde 16 milyar kullanıcının verileri sızdırıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan O T C
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 751
  • Etiketler Etiketler
    dünya
Şifreler çalındı ama veri tabanındaki şifreler, genelde şifrelidir. Gerçek şifrenizi bilemezler yani. Genelde Bcrypt ile şifreleniyor ve kırılmaz neredeyse. Yani şifreleriniz, kriptografik olarak karma (hash) edilmiş halde veri tabanında tutulur ve onunla hiçbir şey yapamazlar.

Yani bir açıktan şifreleri veri tabanında indirmişler ama onlar gerçek şifreleriniz değildir diye düşünüyorum.

Şifreler çalındı ama veri tabanındaki şifreler, genelde şifrelidir. Gerçek şifrenizi bilemezler yani. Genelde Bcrypt ile şifreleniyor ve kırılmaz neredeyse. Yani şifreleriniz, kriptografik olarak karma (hash) edilmiş halde veri tabanında tutulur ve onunla hiçbir şey yapamazlar.

Yani bir açıktan şifreleri veri tabanında indirmişler ama onlar gerçek şifreleriniz değildir diye düşünüyorum.
Bir şey yapılana kadar imkansızdır. Mesela elektriğin bulunması gibi.

Bu konuyu görünce benim sıfad-ül eşgal:
eyvah olum eyvaah.webp

Pek inandırıcı gelmedi, zaten dünya nüfusu 8 milyon olduğundan direkt 2 katını lanse etmişler. 2 Nisan boykotunda da aynı şey olmuştu, sözde yapılan alışveriş 1 Nisan'ın tam 2 katıymış :D

Çok önceden de böyle bir şey çıkmıştı. Ben şahsen bunları çok fazla takmıyorum. Doğru mudur bilmem fakat benim düşüncem, 16 milyar verinin içinde benim hesaplarımı, şifrelerimi bulup kullanacaklar? :D

Geri
Yukarı Alt