"İnsanlar vardır, bu insanların hayatta kalması gerekir, insanlar hayatta kalmak için üremelidir, üremek için eşi olmalıdır, eşi olması için de adına aşk dediğimiz şeyin olması gerekir, adına aşk dediğimiz şey olduğu için insanlar üreyebilmiştir, insanlar üreyebildiği için hayatta kalabilmişlerdir, insanlar hayatta kalmasını sağlayan şey aşk olduğu için çoğu şeyin merkezine aşkı koymuşlardır, bu sebepledir ki aşk teması hemen her şeyde işlenmiştir."

İşleniyor işte, suyunu çıkarmayın düşünmenin.

Aşağıya kısaca "aşk" sözcüğünün tanımını attım.

Dinlediğiniz tarza da bağlı. Popüler bir konu ve tutuyor. Hip-hop dinlediğinizde bile “my bitch, salope, connard, fuck, suck, pussy, chatte, side bitch, dick so big, money, culo, cannabis, dough, drugs” şeklinde gidiyor. Cinsellik, her yerde ve ilgi çekiyor. Krallar veya depresyon hakkındaki bir şarkıyı insanlar çok önemsemiyor. Arabesk duyunca kusasım geliyor mesela.

Örnek:

Arabesk şarkıları bende sevmem.

Genelde dinlediğim aşk ile alakalı şarkılar/müzikler:

Profil mesajında yazdım, buraya da atayım.

@Geraltın kılıcı saçma sapan olma sebebi senin o konularla ilgilenmemen dostum. Şu Yeni nesil rap furyası dışında hiçbir müzik türüne saçma demem. Her şeyin bir zamanı var çünkü. Kendim de ayrıca aşk temalı şarkıları çok dinlemeyen biri olarak söylüyorum. Türkçe olarak istediklerini Yavuz Çetin'in ikinci albümündeki 1-2 parçada ya da Pentagram'da bulabilirsin. Onun dışında @Deni Z'nin dediği gibi İskandinav müziğinde var. Metal müziği iyidir onların.

Zaten bu yüzden Blues, Metal parçaları bu kadar ön plana çıkmıyor. Aşk anlatmıyorlar. Aşk anlatanlar da o grubun en çok dinlenilen şarkısı oluyor.

Bu yüzden arkadaşlar, ne kalitesizlikten ne kolay tüketimden. Herkesin bir ruh hali var ve ona göre müzik dinler. Piyasada aşk şarkısı daha çok tutar çünkü -özellikle yazın- aşk olayı daha fazla yaşanır, daha basittir. Blues, Metal gibi türler de bundan dolayı geri kalır. Çünkü bir sorgulama gerektirir.

"Bu konuyu bu kadar neden merak ettin?" diye sorarsanız her önüme gelen şarkı Türkçe, İngilizce, Fransızca fark etmez sadece aşk temasını işliyor ve bu çok çok sıkıcı bir durum. Arkadaşım sürekli aşk ile alakalı şarkı yaparak neyi amaçlıyorsunuz? Benim için sadece şarkı bulmakta zorluk oluyor ondan diyorum. Mesela, Там шли два брата, Army Dreams , Verdi's Requiem: II. Dies Irae veya Sonne tarzı şarkılar neden yok? Bu aşk kültürü ne böyle?
Genele hitap ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör: