Duolingo kesinlikle her İngilizce öğrenmek isteyen kişinin kullanması gereken uygulamalardan biri. Ancak bu sözüm "Sadece Duolingo kullanarak ingilizcenizi ana dil seviyesine çıkarabilirsiniz." şeklinde algılanmasın. Kelime ve basit grammer anlatımları konusunda "Oyunlaştırılmış öğretim" politikası sayesinde normalde kağıtlarla yatıp kalkma angaryasını küçük oyun oturumlarına dönüştürmüştür kendileri. Ancak pratik, okuma, yazma ve konuşma pratiği yapılmadan öğrenimin hiçbir surette ilerlemediğini kendiniz de görürsünüz.
Bana kalırsa hibrit kullanım her alanda olduğu gibi bu alan ve araç için de yadsınamaz bir gereklilik. Duolingo üzerinden öğrendiğiniz kelime, cümle kalıplarını kullanmadığınız, açıp altyazısı bulunmayan (seviyenize göre A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviye) hikayeler, filmler, videolar izlemediğiniz, kitap okumadığınız bir senaryoda öğrenmek imkansızdır. Bunların tümünü yapıp Duolingo'ya basit pratik, günlük süreklilik ve motivasyon gözüyle bakarsanız İngilizce sorunu çözülür.
Bu arada şahsım başta William Kamkwamba'nın "Rüzgarı Dizginleyen Çocuk" eserinden ilhamla ilgi alanıma göre bir İngilizce kitap edinip yanıma sözlük alıp günde 5 sayfa okuyup notlar çıkararak ve bunu her gün tekrarlayarak öğrendim. Sizde işe yaramayabilir ancak herkesin öğrenim sürecinin aynı olmadığını bilmenizi istedim.