herousta26 22

Uzman
Bir videoda denk geldim. Adam 1 yılda sadece Duolingo ile A2-B1 İngilizce'sini B2'ye çıkarmış. Ben de dil öğrenmeye hevesim varken sorayım dedim.

Gerçekten uzun vadede işe yarar mı? İleride kursa yazılmayı düşünüyorum. Sadece Duolingo ile yetinmek istemiyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir videoda denk geldim. Adam 1 yılda sadece Duolingo ile A2-B1 İngilizce'sini B2'ye çıkarmış. Ben de dil öğrenmeye hevesim varken sorayım dedim.

Gerçekten uzun vadede işe yarar mı? İleride kursa yazılmayı düşünüyorum. Sadece Duolingo ile yetinmek istemiyorum.

Teşekkürler.
Hayır, Duolingo ileri seviye öğretmez dil. Uzun vadede işe yaramaz.

Dualoingo çoğunlukla kelimeyi nerede nasıl kullanacağını sana gösteriyor. Ayrıca kelimeleri bol bol tekrar ediyor unutmyorsun ama bence İngilizce kitap okumak, dizi film izlemek daha hızlı geliştirir. CS gibi online oyunlarda sesli konuşarak baya ilerletebilirsin.

Mesela ben 10-11 sene önce CSGO aldığımda İngilizcem yoktu, oyunda insanları dinleye dinleye mantık kurarak anlamaya başladım ve konuşmaya başladım. Arkasından yabancı dizileri İngilizce dil, Türkçe altyazı ile izlemeye başladım ve gündelik hayatta nasıl konuştuklarını gördüm. Böyle böyle görsel anlamda geliştirmek iyi.

Temelin varsa Duolingo geliştirmene yarar fakat günlük hayatında pratik yapmazsan sadece ezber yapmış olursun. Benim yanlış kullandığım kelimeler vardı close/near gibi, bu konularda Duolingo çok işime yaradı. Cümle kalıplarını da Duolingo ile geliştirdim. Fakat ezbere dönüyor bir seviyeden sonra.

Family Guy gibi konuşulanı net anladığım İngilizce içerikleri de tükettiğimde daha iyi ilerledim. Şarkılar, filmler, günlük hayat bunlarda ingilizceye maruz kalırsanız ister istemez kapıyorsunuz. Sürekli dinlediğiniz şarkıların Türkçe çevirilerine bakın bunlar Duolingo'dan daha akılda kalıcı.

Duolingo kesinlikle her İngilizce öğrenmek isteyen kişinin kullanması gereken uygulamalardan biri. Ancak bu sözüm "Sadece Duolingo kullanarak ingilizcenizi ana dil seviyesine çıkarabilirsiniz." şeklinde algılanmasın. Kelime ve basit grammer anlatımları konusunda "Oyunlaştırılmış öğretim" politikası sayesinde normalde kağıtlarla yatıp kalkma angaryasını küçük oyun oturumlarına dönüştürmüştür kendileri. Ancak pratik, okuma, yazma ve konuşma pratiği yapılmadan öğrenimin hiçbir surette ilerlemediğini kendiniz de görürsünüz.

Bana kalırsa hibrit kullanım her alanda olduğu gibi bu alan ve araç için de yadsınamaz bir gereklilik. Duolingo üzerinden öğrendiğiniz kelime, cümle kalıplarını kullanmadığınız, açıp altyazısı bulunmayan (seviyenize göre A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviye) hikayeler, filmler, videolar izlemediğiniz, kitap okumadığınız bir senaryoda öğrenmek imkansızdır. Bunların tümünü yapıp Duolingo'ya basit pratik, günlük süreklilik ve motivasyon gözüyle bakarsanız İngilizce sorunu çözülür.

Bu arada şahsım başta William Kamkwamba'nın "Rüzgarı Dizginleyen Çocuk" eserinden ilhamla ilgi alanıma göre bir İngilizce kitap edinip yanıma sözlük alıp günde 5 sayfa okuyup notlar çıkararak ve bunu her gün tekrarlayarak öğrendim. Sizde işe yaramayabilir ancak herkesin öğrenim sürecinin aynı olmadığını bilmenizi istedim.

Teşekkürler.
Duolingo bence işe yaramıyor. 3-4 ay kullandım, öğretme biçimi çok saçma. Ben şahsen İngilizce'yi az çok oyunlardan, filmlerden öğrendim.