Altair

Yetkin
Ek olarak arkadaşlarımla İngilizce konusup İngilizce alt yazılı filmler ve başlangıç seviyesi İngilizce kıtaplar okuyacağım. Ortalama ne kadar sürer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu uzun bir maraton. Size en uygun yolları belirleyip ona göre ilerlemeniz gerekiyor. Yaptıklarınız ve Duolingo elbet işe yarayacaktır ama ne kadar süreceği ve ne kadar işe yarayacağı tamamen size bağlı.

Ben Duolingo'yu önermem kullandım 2 ay kadar, evet öğretiyor özellikle kelime öğretme konusuda çok iyi ama aşırı yavaş öğretiyor örnekler aşırı basit. Tavsiyem YouTube'dan A1-A2-B1-B2 seviyelerine yönelik kanallar bulup video izlemeniz.

Mesela A1 için bu video çok yararlı bu tarz kanalların A2 playlisti B1 playlisti de var o playlistleri bitirerek ve üstüne kelime çalışması yaparsanız güzel olur diye düşünüyorum.

Film ve kitabı okumaya çalışırken bazı şeyleri tam kavrayamamaktan ötürü içerikten edineceğiniz deneyim kötü olabilir. Bundan dolayı İngilizce filmden ziyade ingilizce videolar izlemenizi öneririm, blog, inceleme, haber videosu vs gibi.

Son düzenleme:
3-4 yıldan uzun sürebilir. Duolingo tek başına yeterli değil ve size dil öğretmez. Cambly gibi bir şey ile (veya asosyal değilsen İngilizce konuşan arkadaşlarla) konuşma pratiği yapmazsan dil öğrenemezsin oturmaz. Yabancı diziler bunun yerini az da olsa tutabilir.