Düzenli olarak tekrar eden DisplayPort "sinyal yok" sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Furkanxxr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 420

Furkanxxr

Çalışkan
Ayda bir bilgisayarı açıyorum ve 2 aydır ne zaman açsam DP'de "sinyal yok" hatası alıp duruyorum. Cidden artık yeter ya, ne yapsam olmadı. Her yolu denedim. BIOS, RAM vs. hepsini kontrol ettim ama yok. Geçen gün Recep abi, kasadaki parçaları sök ve tekrar tak dedi. Bu yöntem işe yaradı fakat şu an yine aynı sorunu yaşadım. Artık sinir bozucu seviyeye geldi. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir sorun yaşıyordum ama benimki daha çok anlık siyah ekran olmasıydı. Bazen 30 dakika hiçbir şey yapmıyordu, bazen 30 saniye içerisinde 3 kere ekran gidiyordu. Kabloyla mı yoksa ekran kartı veya monitörün portuyla mı alakalı anlayamadığım için yeni bir kablo sipariş ettim. Kabloyu taktığımda direkt sinyal alamadığımı fark ettim, monitörüm kablonun takıp çıktığına dair tepki veriyordu ama sinyal yoktu. O sırada kendi içimden ben niye sınanıyorum diye lanetler yağdırırken bilgisayarımın ekran kartı sebepsiz yere fan açmaya karar verdi, uçak gibi ama. Kökledi yani fanı. Sonrasında eski kabloyu taktım ve sorunumun düzeldiğini fark ettim. Ekran kartı sürücümden bir azizliğe uğradığımı düşünüyorum ama hala daha ne olduğuna kadir değilim. Şimdilik gittiği yere kadar gitsin dedim böyle. Ekran kartı sürücünü bir sil kur derim ben DDU ile.

HDMI kablo ile denedin mi hiç?

Evet ama olmuyor.

DDU ile nasıl yapacağım aga bilgisayarı açamıyorum ki DP sinyal yok hatası yüzünden dedim bugün açacağım ama inşallah olmaz yine diye yine basima geldi bunun yok mu bir çözüm yolu ya önceki konuma da bakabilirsin hesaptan bilgisayara zarar bile verecek bir şey bile yapmadım.

Bu yöntem işe yarıyor çünkü donanım arada kilitleniyor olabilir.

Bilgisayar ve monitörü kapat.
Hem monitörün hem de bilgisayarın güç kablosunu prizden çıkar.
DisplayPort kablosunu monitör ve bilgisayardan tamamen sök.
1–2 dakika bekle.
Önce monitörün güç ve DP kablosunu tak, sonra bilgisayarı aç.
Yani: DP kablosu monitöre, güç kabloları priz, sonra PC açılışı.
sıklıkla bu işlem sinyalin yeniden gelmesini sağlar.
video yu da paylaşıyorum lazım olursa diye.
Kolay gelsin.

Yok usta bu da ise yaramadi ne yapacağım harbiden bilmiyorum cidden yardıma ihtiyacım var hiçbir şey anlamadim.

Sorunun tam olarak nedir detaylı anlatır mısın?

Ben daha onceden de bu sorunu yaşıyordum konu acmistim Techolay da neyse Recep abi bütün parçaları cikar demisti cikardim dedigim gibi konuya da bakabilirsin neyse bugün açtım PC'yi kasa çalışıyor ama ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor BIOS pili çıkarttım RAM çıkarttım yok yok yok hiçbir şey fayda vermedi açılmıyor yani niyeyse bir kablodan da değil belli ki yani her şekilde ben DP sinyal yok hatası alıyorum olay bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…