Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpocino42

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 gündür gerçekten kafayı yemek üzereyim ve çok can sıkıcı bir problemle uğraşıyorum. O yüzden detaylı şekilde anlatmak istedim, belki yaşayan ya da çözüm bilen biri çıkar.

3 gün önce ilk defa kendi bilgisayarımı topladım. Tüm parçalar sıfırdı. Kurulumu @Recep Baltaş ın videolarını izleyerek adım adım yaptım ve montaj aşamasında hiçbir sorun yaşamadım. Büyük bir heyecanla ilk startı verdim fakat ekranda “no signal” (Sinyal Yok) hatasıyla karşılaştım.

Yaklaşık 20-30 farklı video izleyip söylenen her şeyi tek tek denedim:
  • RAM'leri sök-tak yaptım
  • Tek slot, çift slot denedim
  • Ekran kartını söktüm tekrar taktım
  • Kabloları değiştirdim
  • BIOS piline kadar her şeye baktım
Sonuç alamayınca bilgisayarı teknik servise götürdüm. 2 saat sonra arayıp “Sorunu çözdük” BIOS güncel değilmiş dediler. Hatta bilgisayarın açıldığını gösteren bir video da attılar. Akşam gidip aldım, eve geldim, kurdum ve tekrar açtım… Aynı sorun: Yine “Sinyal Yok”.

Servisi aradım, telefondan birlikte denemeler yaptık. HDMI ve DisplayPort kablolarıyla denedik, sonuç yoktu. O sırada klavye ve mouse ışıklarının yanmadığını fark ettik. USB'leri 3.0'dan 2.0'a takmamı istedi, ışıklar geldi ama görüntü hâlâ yoktu. Sonra birini 3.0'a, birini 2.0'a taktım ve DisplayPort ile çok şükür görüntü geldi.

3 gün sonra ilk kez bilgisayara kavuşmuş gibi oldum. Oyunları kurdum, yaklaşık 2 saat boyunca sorunsuz çalıştı, performansı da çok iyiydi. Derken başka bir oyuna geçerken sistem benden yeniden başlatma istedi. Restart attım ve keşke atmasaydım…

Ekranda mavi, kırmızı beyaz renk geçişleri oldu ve bilgisayar tekrar “no signal” hatasına düştü. O andan sonra USB, HDMI, DP, tüm kombinasyonları tekrar denedim ama bir daha görüntü alamadım.

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Hevesle topladığım bilgisayardan resmen soğudum. Bu konuda tecrübesi olan, fikir verebilecek herkesten yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sistem parçaları:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
  • Anakart: Gigabyte A520M K V2
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 5060

Son düzenleyen: Moderatör:
Kombinasyonlar denenmiş. Anakartla ilgili sıkıntı da olabilir. Maalesef sizin işlemcide dahili GPU da yok. Gigabyte AM4 bazı anakartlarda maalesef Secure Boot gibi sebeplerden sıkıntılar olabiliyor. Ekran kartının sağlam olduğunu var sayıyorum. Bir de CMOS işlemini fişten çekik olarak BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyebilirsiniz. Bir de AM4 sistemlerde işlemci yapısı pinli olduğu için bazen pin yamulması da olabiliyor. Soğutucu blok da fazla baskı uygulayabiliyor. Bunlara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kombinasyonlar denenmiş. Anakartla ilgili sıkıntı da olabilir. Maalesef sizin işlemcide dahili GPU da yok. Gigabyte AM4 bazı anakartlarda maalesef Secure Boot gibi sebeplerden sıkıntılar olabiliyor. Ekran kartının sağlam olduğunu var sayıyorum. Bir de CMOS işlemini fişten çekik olarak BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyebilirsiniz. Bir de AM4 sistemlerde işlemci yapısı pinli olduğu için bazen pin yamulması da olabiliyor. Soğutucu blok da fazla baskı uygulayabiliyor. Bunlara da bakabilirsiniz.

Anakartta sorun olsaydı eğer BIOS günceleştirme işlemi için teknik serviste başka bir işlemci taktıklarında aynı sorun yaşanmaz mıydı? BIOS pilini söküp tekrar denedim tekrardan görüntü alamadım. Eğer pin yamulması olsaydı bilgisayar hiç açılmaması gerekmiyor mu, bilgisayarı 2 saat zaten kullandım ve bir sonraki açılışında tekrar aynı sorunu verdi.

@alpocino42, inşallah iyi haberler gelir. Bizler iyi haberler bekliyor olacağız.

Sorun çözüldü çok ilginç bir şekilde günlerdir uğraşıyorum ekran kartı ile monitör arasında bağlantı alamama sorunu yüzünden ekran çalışmıyormuş ekran kartına HDMI ve DP kablosunu aynı anda takıp monitöre de ikisini de takınca sorun çözüldü :oops::) @Yener K

Çözüm