Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ays_nur

Becerikli
Assassin's Creed: Unity oyununu açıyorum, oyun daha menüye bile gelmeden açılış ekranında bir tuşa bas ekranı geldiğinde bilgisayarın fanları hızlanıyor ve ekranın sinyali bir anda gidiyor. Kasa çalışmaya devam ediyor ama görüntü tekrar gelmiyor. Sadece bu oyunda yaşadım bu sorunu. Apex Legends, Witcher 3, GTA V, AC: Origins gibi oyunları oynarken böyle bişey yaşamamıştım.
  • İşlemci: R5 2600X
  • Ekran Kartı: RX 590 Sapphire OC+ 8 GB
  • PSU: Frisby Fr-PS8580P 850W 80+ Bronz
  • RAM: 2x8 16 GB XPG D30 3200 MHz

DDU ile driveri silip tekrar kurdum ama düzelmedi. PSU'mdan kaynaklı olabileceğini de pek düşünmüyorum. Sorunun kaynağı ne bulamadım. Ekran kartım cortlamış olsa bu diğer oyunları oynarken de aynısını yapması gerekirdi diye düşündüğümden ona da suç bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kronik RX 500 serisi siyah ekran sorunu... Sürücünüzü değiştirmeyi, mümkünde undervoltaj yapmayı deneyin, kartınızın gücünü bir miktar kısmanız gerekli. Biraz eski bir sürücü ya da iş için olan Pro sürümlerini kurun. Bana stabil gelmişti. Hatta 63 dereceyi de geçmiyor.
Kronik RX 500 serisi siyah ekran sorunu... Sürücünüzü değiştirmeyi, mümkünde undervoltaj yapmayı deneyin, kartınızın gücünü bir miktar kısmanız gerekli. Biraz eski bir sürücü ya da iş için olan Pro sürümlerini kurun. Bana stabil gelmişti. Hatta 63 dereceyi de geçmiyor.

Çözüm
Dediğin gibi ekran kartının gücünü -10'a kadar deneyerek ayarladım ve şimdi kapanmıyor kendi kendine. Teşekkür ederim.

Dediğin gibi ekran kartının gücünü -10'a kadar deneyerek ayarladım ve şimdi kapanmıyor kendi kendine. Teşekkür ederim.
Rica ederim, sorunu çözmenize sevindim, benim amacım performans olmadığı için bakın ben de o şekilde kullanıyorum. Tamamen stabil.

1765718412283.webp

Son düzenleyen: Moderatör: